Witam wszystkich
Po dużych problemach związanych z zakupem body ( temat na inną historię) i zakupie od forumowicza obiektywu zabrałem zestawik na pierwszy wyjazd ( akurat Sopot).
Moje wrażenia: uważam że D70 dla amatora ( czyli mnie) jest aż za dobry, naczytałem się instrukcji ale taki ogrom informacji w krótkim czasie jest nie do przetrawienia.
Mówiąc krótko aparat OK "robiący zdjęcia" żeby nie nazywać się fotografem ma przed sobą długą drogę.
Druga sprawa - dobra lampa musi być ja miałem ze sobą Panasonica odłączonego od analoga i niestety porażka, większość zdjęc prześwietlona, może to mój błąd w robieniu zdjęć nie wiem.
Czytając wcześniej troszkę forum robiłem zdjęcia w Rawach niestety teraz muszę jeszcze nauczyć się programu do obróbki.
Pytanie do znających ten sprzet - jakich używacie czasów (max) aby zdjęcia robione z ręki wychodziły nie poruszone zwłaszcza gdy robi się już ciemno i te czasy muszą być dłuższe (chyba?).
Czy jaest ktoś kto pomoże mi uratować zwłaszcza jedno zdjęcie z mojego wypadu z żoną do Sopotu ponieważ wpadł nam w łapy Czarek Pazura ( chętny do pozowania) a zdjęcie niestety troszkę spaliłem.
Generalnie z aparatu jestem zadowolony - z siebie niestety trochę mniej.
Pozdrawiam