Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paw-Bor Zobacz posta
    A co było nie tak przy współpracy z D7100? To body i mój D7200 to podobne puszki.
    AF tej Sigmy był dość nieprzewidywalny. W warunkach, w których powinien trafiać miał nagle kilka zdjęć w tło. Może to być winą D7100, ale ja w rezultacie skończyłem z N17-55 2.8. Co nie znaczy, że S18-35 nie polecam

Cytat Zamieszczone przez Paw-Bor Zobacz posta
    A może jak na samym początku myślałem, spróbować N35 f1,8 DX? To szkło stricte na DX-a.
    Chyba nie spełni oczekiwań ostrości przy Sigmie 50 Art Ja bym Ci polecił spróbować Sigmę 30 Art, ale to znów nie jest szeroko

Cytat Zamieszczone przez rupi Zobacz posta
    Mam dwie córki- 7 i 3,5 roku i trochę doświadczenia w foceniu ich. Nie wiem jak Twoja, ale moje zbyt często to za chętnie nie współpracują. Ważny jest szybki i celny AF, szczególnie jak chcesz robić zdjęcia w ruchu. Do takiego focenia polecić mogę N18-105. Nie jest on tak jasny jak Sigma, ale to nie jest problem- masz wysokie "użytkowe" ISO. Robienie zdjęć dzieciom, szczególnie w ruchu z f 2,8 jest dość ryzykowne- ja zawsze i tak przymykam do 5,6-8. Sigma będzie świetnym obiektywem do w miarę "stacjonarnego" obiektu, ale nie wiem jak sobie poradzi AF przy poruszającym się dziecku...
    Dawno nie czytałem śmieszniejszych rzeczy... Sigma 17-50 2.8 ma af szybszy i równie pewny jak N18-105. Nie wiem co jest ryzykownego w przysłonie 2.8 i po co przymykać do 5.6-8(!?). Dobrze jest pisać opinie o czymś czego się używało, a nie tworzyć własne historie o "stacjonarnych obiektach"...

Domyślnie

Czyli na spokojnie. Pomyśle nad tymi dwoma szkłami, czyli S18-35 to jakoś najbardziej do mnie przemawia. Ale też N17-55 nie mówię nie. Może podjadę obejrzeć tą używkę i zobaczymy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ja bym Ci polecił spróbować Sigmę 30 Art, ale to znów nie jest szeroko
    Też chwile myślałem o tym szkle, ale ciężko coś znaleść konkretnego na jej temat

Domyślnie

Nie mam doświadczeń z Sigmą, ale z czystym sumieniem mogę polecić N15-55. Też kupiłem używkę i na wyjazdach wakacyjnych jak zabierałem N7200 prawie nie ściągałem tego szkła. Trochę waży ale mi się sprawdza w 100%. Myślę teraz nad jakąś jasną (1.4) stałką Sigmy do FF ale na razie nie mogę się zdecydować jaka f wybrać. Myślałem najpierw o 35 ale chyba ciągnie mnie do czegoś szerszego. W każdym razie ten Nikkor powinieneś wziąć pod uwagę.

Domyślnie

Nikor jest jednym z dwóch szkieł o których myśle poważnie. Bardzo spodobała mi się S50, dlatego też jakoś najbardziej patrzę w kierunku S18-35 Ale ten N17-55 ma bardzo dobre opinie, jedyne to że w cenie używki mam nową Sigmę

Domyślnie

Bierz 18-35 i nie zastanawiaj się nawet
    D500+MB-D17 (newell) | Σ150-600S | Σ17-50/2.8 | Induro GIT304+Benro GH-2 | Lowepro Whistler BP 450 AW | Vortex Razor HD II 27-60x85 | Genesis A3+Manfrotto MVH500AH | Vortex Viper HD 10x42

Domyślnie

Chyba muszę to przepić jakaś dobrą „Whisky” przez weekend i się zdecydować

Domyślnie

Przy tych temperaturach polecam Mohito lub Spritza.

Domyślnie

Ok, decyzja zapadła i będzie S18-35
    Tylko teraz mam pytanko, czy brać nową, czy może używka?
    Znalazłem na necie używkę, jeszcze z gwarancją. Dogadałem się z gościem na 440 euro, czy to rozsądna oferta?

Domyślnie

Rozpiętość cen jest spora. Twoja kwota to raczej ten dolny pułap więc jak wszystko jest ok to warto.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni