Może i na poziomie laika, ale przecież nie od laikaDzięki.
Nie chciałem przesadzić. I tak budynek jest rozjaśniony, a tył trochę przygaszony, no i dodałem kontrastu. Po prostu wiedząc z jakiego punktu wychodziłem uznałem że dalsze podkręcanie byłoby już mocno nienaturalne - a przy takich warunkach nie czuję takiej potrzeby. Ty nie znając oryginału możesz mieć takie spostrzeżenia, co jest dla mnie informacją na przyszłość, że jeszcze jest miejsce na podkręcenie obrazka. Dzięki za komentarz!
Taki znak czasów, faktycznie ruch tam jest większy, pewnie jest tam spora ilość osób z forum, chociaż ciężko rozpoznać po nazwiskach, a nie po nickach
Ale obiecałem sobie, że zwiększę aktywność tutaj, na forum które w znacznej mierze mnie ukształtowało fotograficznie przed erą kciuków w górę i unikania krytyki
Pozdr!
Jeśli chodzi Ci o budynek naprzeciwko, to już za późno... Gdy tam byłem ostatnio, to zostały 1-2 poziomy...
Dzięki; odnośnie jedynki zależało mi na jakimś pierwszym planie, ale im dłużej patrzę na 1 i 3, to wybieram trójkę - głównie ze względu na kąt, pod jakim widać budynek. A odnośnie latarni, postanowiłem nie walczyć z takimi przeszkadzajkami. Czasem coś wystempluję ale nie tak duże obiekty. W mieście rezygnując z kadrów na których byłyby jakieś mniej atrakcyjne elementy praktycznie skończyłoby się tym, że nie miałbym żadnych zdjęć. Trochę mi zajęło zrozumienie tego, że nie zawsze da się podejść minimalistycznieTeraz staram się je jakoś zagospodarowywać lub przynajmniej umieszczać tak, by nie rzucały się w oczy.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami