Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Pomocy!!!

Domyślnie Pomocy!!!

Witam po dłuższej przerwie i bardzo proszę o pomoc. Nie będę się rozpisywał co mi się przytrafiło, bo wstyd się przyznać, ale muszę pilnie oddać mojego D50 do dobrego(patrz taniego) serwisu na wymianę matówki. I tu moje pytanie - gdzie w okolicach Sosnowca(Katowic) polecilibyście przyzwoity serwis szybki i niedrogi.
    Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

hehe... zanim dostaniesz jakąś odpowiedź uważam, że powinieneś powiedzieć co się stało bo ludzie tu próżni i lubią słuchać opowieści
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

ja swoją zarysowałem śrubokrętem przy wkładaniu po czyszczeniu. Oko się już do tego przyswyczaiło

Domyślnie

Dobra tylko proszę się bardzo nie śmiać. Popłynąłem z kilkoma kumplami jachtem na Borholm. Będąc na pełnym morzu kiedy robiłem fajne zdjęcie innego jachtu w oddali zauważyłem paprocha. Ponieważ sprzęt przygotowywałem do tej podróży cały tydzień wiedziałem że matryca była czysta jak łza, więc szybko zdiagnozowałem, że to coś na matówce. Zdjąłem obiektyw i chciałem pędzelkiem przeczyścić matówkę bo faktycznie na niej siedział jakiś paproch. Na morzu trochę huśtało ja miałem ze 4 promile i tak zdiąłem paprocha , że pojechałem po matówce drogą stroną pędzelka i zajechałem ją niemiłosiernie. Kiedy to zobaczyłem nie do końca świadom (4 promile) postanowiłem wyjąć matówkę, no i wyjąłem, tak że nie mam blaszki zabezpieczającej i tej złotej obwódki. Dalej nie opowiadam bo robi mi się przykro na samą myśl, bo z tej podróży miałem mieć miłą pamiątkę, a tak na pamiątkę w rękach została mi zrysowana matówka i małe braki w częściach i do końca nie zrobiłem już żadnego zdjęcia a założenie było takie że miałem być pokładowym fotografem. Koniec morskiej opowieści ku przestrodze przyszłych naśladowców.
    A teraz dajcie ludzie jakieś namiary bo cierpię.
    Ps. Thor 88 widzę, że jesteś ze Szczecina. Moja podróż właśnie tam się zaczęła. Płynęłiśmy z przystani PTTK-u jezieorem Dąbskim, potem zalewem do Świnoujścia i dalej do Dani. Fajnie było tylko zdjęć brak.
    Ostatnio edytowane przez Pershing ; 11-06-2007 o 19:06

Domyślnie

Krótko , ja bym tego nie opisywał i w ogóle nie brał się za czyszczenie takich delikatnych miejsc w aparacie. Pojechałeś i sam sobie nawaliłeś ale co tam...są ludzie i ludziska...da się określić stan swojego nawalenia poprzez promile ;/Przy 4 to cud, że nie wpadłeś na dno z 50 tką
    fordclubpolska.org

Domyślnie

to się nazywa udana impreza...
    według zachodnich encyklopedii przekroczyłeś dopuszczalny poziom promili
    D50 tego już nie przetrzymał

a tak na poważnie to jest jakiś serwis w Krakowie
    tam chyba będziesz miał najbliżej jeżeli w Katowicach nic nie ma
    Ostatnio edytowane przez Chrf ; 11-06-2007 o 20:01

Domyślnie

a czym pershing płyneliście?? tzn jaka nazwa statku.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

ramkę od matówki też zgubiłes? Jak tak, to czarno widzę, tanio nie będzie. Matówka to nie problem, w skalepach tego dosyć sporo (można sobie teraz wymienić na taką z rastrem ) ale te blaszki itd to z tego co się orientuję to chyba serwis nikona takimi bajerami dysponuje.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

No to mnie koledzy pocieszyli, cóż droga imreza, ale warto było, a jachcik to "Aumakuma" czy jakoś tak podobnie, bo szczerze mówiąc dobrze nie pamiętam. W każdym razie był to carter, bardzo fajny, i niezatapialny. Co do lądowania na dnie raczej mi to nie groziło, bo kapitan panował nad wszystkim, poza tym te 4 promile to wynik kumulacji z kilku dni więc tak naprawdę bardzo źle ze mną nie było tylko na odwagę w czyszczeniu D50 mi się zebrało i tylko tego się wstydzę. Koniec z morskimi opowieściami teraz proszę naprawdę o jakiś adres serwisu, bo do nikona nie wyślę napewno, a dlaczego użytkownicy tego forum dobrze wiedzą.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów