Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Pomocy!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Dobra tylko proszę się bardzo nie śmiać. Popłynąłem z kilkoma kumplami jachtem na Borholm. Będąc na pełnym morzu kiedy robiłem fajne zdjęcie innego jachtu w oddali zauważyłem paprocha. Ponieważ sprzęt przygotowywałem do tej podróży cały tydzień wiedziałem że matryca była czysta jak łza, więc szybko zdiagnozowałem, że to coś na matówce. Zdjąłem obiektyw i chciałem pędzelkiem przeczyścić matówkę bo faktycznie na niej siedział jakiś paproch. Na morzu trochę huśtało ja miałem ze 4 promile i tak zdiąłem paprocha , że pojechałem po matówce drogą stroną pędzelka i zajechałem ją niemiłosiernie. Kiedy to zobaczyłem nie do końca świadom (4 promile) postanowiłem wyjąć matówkę, no i wyjąłem, tak że nie mam blaszki zabezpieczającej i tej złotej obwódki. Dalej nie opowiadam bo robi mi się przykro na samą myśl, bo z tej podróży miałem mieć miłą pamiątkę, a tak na pamiątkę w rękach została mi zrysowana matówka i małe braki w częściach i do końca nie zrobiłem już żadnego zdjęcia a założenie było takie że miałem być pokładowym fotografem. Koniec morskiej opowieści ku przestrodze przyszłych naśladowców.
    A teraz dajcie ludzie jakieś namiary bo cierpię.
    Ps. Thor 88 widzę, że jesteś ze Szczecina. Moja podróż właśnie tam się zaczęła. Płynęłiśmy z przystani PTTK-u jezieorem Dąbskim, potem zalewem do Świnoujścia i dalej do Dani. Fajnie było tylko zdjęć brak.

Normalnie szacuneczek Ja to bym poprostu zgubił ten aparat

Pozdrawiam Wilki Morskie
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chrf Zobacz posta
    polecam ten serwis... zwłaszcza jesli chodzi o D50
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Czyli rozumiem, że nic bliżej Krakowa nie znajdę, no cóż w końcu to tylko trochę ponad 100 km. Dam radę.
    Dziękuję za pomoc.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Dobra tylko proszę się bardzo nie śmiać
    hehehe
    z czego wynika, ze o ile wode ponoc d50 znosi calkiem niezle, to alkohol niekoniecznie

Domyślnie

No i pojawił się kolejny problem. Dzwoniłem dzisiaj na Czapskich do Krakowa i wszystko ok., oczywiście nie ma problemu z wymianą matówki tylko muszę mieć swoją, bo oni matóweek do D50 i wogóle nikonów na stanie nie mają. Podobno w chwili obecnej takimi częściami handluje tylko serwis Nikon Polska i do ceny matówki doliczają cenę za założenie. Znalazłem inny serwis w Chorzowie i tam gość powiedział mi dokładnie to samo. Czytałem gdzieś na tym forum że matówki są po 80 zł i można je kupić w sklepie. Jeśli ktoś ma namiary na taki sklep to bardzo proszę. Ramka się znalazła i sprężynka też, więc potrzebuję do szczęścia jedynie matówki.

Domyślnie

A takie coś cię nie interesuje ?
    http://www.allegro.pl/item205391246_...r_okazja_.html
    albo
    http://www.allegro.pl/item202777532_...r_okazja_.html

Tylko to udało mi się znaleźć o dostępności w sklepach nic nie wiem.
    GALERIA D300s + MB-D10 | T 17-50 f2.8 | N 70-200 VRII | SB-800 |

Domyślnie

Dzięki carlos, te też znalazłem i jak nie będzie innej możliwości to pewnie będę musiał taką kupić. Z tym matówkami jest jeden mały problem i nie chodzi o cenę tylko z taką matówkę światłomierz wariuje i trzeba za kazdym razem wprowadzać korektę EV. No panowie może jednak ktoś zna jakiegoś sprzedwacę zwykłych matówek.

Domyślnie

Nie chcąc zakładać nowego wątku ponawiam apel w starym. Gdzie kupić zwykłą matówkę do D50. Przeszperałem cały net i jedyne co znalazłem to na allegro z rastrem i klinem, a do tego gośc który to sprzedaje ma 1 komentarz więc narazie nie zaryzykuję. Gdzieś wyczytałem na tym forum że matówki to można w sklepach kupić po 80 zł i jest tego pełno. Pytam panowie i panie gdzie. Bo wszystkie serwisy z jakimi się kontaktówałem twierdzą, że matówki się w Polsce nie kupi, ewentualnie okazayjnie z rozebranego uszkodzonego body.Nikon nie sprzedaje części zamiennych chyba że z doliczoną ceną za robociznę. No pomóżcie. Za miesiąc wyjeżdżam na wakacje i chciałbym mieć mojego nikosia sprawnego jak dawniej.

Domyślnie

nie wiem jakie przejscia masz z NP ale najsensowniej byloby do nich uderzyc imo
    podpis nieczytelny

Thumbs up

W Sosnowcu masz serwis w churtowni fotograficznej, niestety nie znam nazwy ulicy ale łatwo trafić, Idąc od dworca głównego PKP w kierunku Milowic na rądzie nie skręcasz pod most tylko przejściem podziemnym przechdzisz na wprost i za około 200 m msz po prawej stronie.
    D300; 17-55; 18-200VR; 50mm1,4, SB600. EOS500N, 28-105II USM; Speedlight380.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów