Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Moje domowe malawi

Trochę rybek z domowego akwarium
    Wszystkie to ryby słodkowodne
    1
    2
    3
    4

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Z Wrocławia, Nikoniarz, na dodatek akwarysta No normalnie jesteś ziom Bardzo mi się podoba Niedługo pokażę swoją Sri Lankę z żółtaczkami
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Widzisz ile byśmy mieli tematów do rozmowy
    A ty nie chciałeś jechać na plenerek

Domyślnie

Ja bardzo chciałem, tylko że za późno się zorientowałem Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja to nadrobić
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Ładne pyszczaki. Zdjęcia też ok.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Fajne

To ja jutro uwiecznie moje Malawi z yellowkami i tez sie pochwale
    (szkoda ze na wczesniejszych plenerkach nie pochwaliles sie ze z Ciebie taki akwarysta )

Domyślnie

Od razu akwarysta
    To że mam do czynienia z rybkami prawie od urodzenia nic nie znaczy
    PS Dziadek był hodowcą i miał całe ściany zastawione zbiornikami.
    Chyba coś z tego odziedziczyłem Bo trochę tych ryb już przerobiłem w swoich akwariach

puchbeary
    Gość

Domyślnie

2 bardzo ładny portrecik :d tylko modelka jakaś taka smutna na pysku Na 4 jakby ci ciut ostrość poleciała w okolice ogona. Ogólnie 1 i 2 najlepsze - ładnie naświetlone i ostre.

Domyślnie

Niestety na rybkach się nie znam ni huhu
    ale fotki bardzo ładne, zwłaszcza dwójka
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

puchbeary Dwójka ma taki smutny pyszczek bo ten typ tak ma. To gatunek Labeotropheus trewavasae

"Absolutnym ewenementem jest budowa głowy i aparatu gębowego tej ryby. Pysk Labeotropheusa znajduje się w położeniu dolnym, a nie końcowym, jak u wszystkich innych pyszczaków. Jest on chroniony masywnym, mięsistym 'nosem'. Takie przystosowanie troficzne ułatwia L. trewavasae pobieranie pokarmu z dna (a nie z toni), szczególnie w zamieszkiwanej przez niego strefie mocnych prądów i pływów. Oczywiście w hodowli akwariowej ryby przyzwyczajają się do pobierania pokarmu z opadu, lecz już odżywianie się pływającymi po powierzchni płatkami sprawia im wyraźną trudność. "

Dziękuje wszystkim za komentarze

Uprawnienia umieszczania postów