Witam
Mam pytanie czy z tą lampą można pracować (sb-80dx z d70s) w trybie TTL ??? gdy ustawie ten tryb w lampie nie mogę wyzwolić migawki ? Dzięki za szybką i konstruktywną odpowiedź/poradę.
Szukaj
Witam
Mam pytanie czy z tą lampą można pracować (sb-80dx z d70s) w trybie TTL ??? gdy ustawie ten tryb w lampie nie mogę wyzwolić migawki ? Dzięki za szybką i konstruktywną odpowiedź/poradę.
......co ja moge wiedziec o foceniu ...NIC
Ja używałem sb80dx z D50 i nie ma takiej możliwości żeby błysnęła w ttl z tą puchą, tylko i wyłącznie automatyka lampy (sam ustawiasz przysłonę, czułość i zoom taki jak w aparacie i jest ok) lub manual...
Ja osobiście najlepsze zdjęcia z tą lampą zrobiłem podnosząc palnik do góry ustawiają czułośc iso na 120 (na aparacie cały czas ISO 200) przysłona taka sama jak na aparacie, kurcze przepiękny efekt...oczywiście specjalny balans bieli
Życzę miłego używania, jak się przyzwyczaisz (mnie bez żadnej instrukcji zajęło to tydzień) to będziesz miał 101% kontroli nad tym co się znajdzie na zdjęciu jak zostanie doświetlone.
Pozdrawiam
Konrad
A pisze w instrukcji do aparatu jak byk... Ze TTL to nie to samo co iTTL... i ze lampy ktore maja iTTL sa kompatybilne 'w dol' a body nie. Tak wiec takie sabinki powinny smialo smigac na powiedzmy F65 ale juz sb-50 , 80 i cala reszta tylko manual lub wlasny automat... Taka polityka Nikona...
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
Skontaktuj się z nami