Close

Strona 67 z 292 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    tak to o tego tamrona chodzi ale musisz zagadać z kimś z forum kto mieszka koło Ciebie a jest lista chętnych Kolegów więc nie będzie problemów i dobrać odpowiedniego tamrona dla twojej puszki bo niestety tego tamrona trzeba wybrać nie 1 lepszy , ja wybrałem z pośród 9 sztuk , co do stałek (stałoogniskowe) jako 1 i jedyny obiektyw nie polecam absolutnie , sam na początku miałem tylko 50 i brakowało mi dosłownie wszystkiego , szerokiego kąta tele itd , w pomieszczeniach było ciężko więc kup tamrona a dopiero później jak już będziesz tak na prawdę wiedzieć czego chcesz to rozsądnie wydaj kasę , bo może okazać się ,że na nim pozostaniesz , tylko nie zapominaj o lampie błyskowej minimum sb600 w górę bo ta zostanie na lata
    jak to trzeba wybrać? a co jest z nim nie tak?

Domyślnie

D7000 ma lepszy obrazek, lepszy AF, wiele udogodnień. Na forum jest pełno wątków o różnicach.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    D7000 ma lepszy obrazek, lepszy AF, wiele udogodnień. Na forum jest pełno wątków o różnicach.
    To taki czarny humor, prawda?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

SOA #1

Dla niezorientowanych Standardowa Odpowiedź Admina nr 1 - u mnie działa.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda_84 Zobacz posta
    jak to trzeba wybrać? a co jest z nim nie tak?
    dają nie ostry obraz lub nie ostrzą tam gdzie trzeba ale Koledzy będą wiedzieć o co chodzi
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    dają nie ostry obraz lub nie ostrzą tam gdzie trzeba ale Koledzy będą wiedzieć o co chodzi
    to znaczy że jeden egzemplarz może być ok, a inny będzie wadliwy?
    może to nie jest w takim razie dobry obiektyw dla kogoś kto dopiero zaczyna?

Domyślnie

pewnie ze nie dobry na poczatek. Ze stalym swiatlem zobacz Nikona 17-55mm f2,8. Kazda sztuka bedzie dobra. Do samochodow kupujesz czesci oryginalne czy tez zamienniki ?
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koma999 Zobacz posta
    Na początku proszę, żeby mnie nie zjeść za pytanie
    Oczywiście czytałem wątki na forum, które podchodzą pod moje pytanie i wiem co które aparaty potrafią,
    ale chciałbym zapytać od strony praktycznej (może ktoś się już tak przesiadał i mi podpowie czy warto).

Obecnie mam D90 + 18-105 KIT + 50/1.8G + SB-700.

W okolicach kwietnia 2012r. planuje zakup D700 + 24-70/2.8 + coś bardzo szerokiego (raczej stałkę bo na 14-24/2.8 mnie raczej stać już nie będzie).

Teraz takie moje pytanie, czy rzeczywiście D7000 aż tak odbiega od D90 (z praktycznego punktu widzenia)?
    Mógłbym sprzedać teraz D90 + 18-105, dołożyć 1-1,2k i kupić D7000.
    Dodam jeszcze, że planuję mieć zawsze na szyi 2 aparaty. Jako, ze narazie ciężko o 2xD700 to planuję zapinać
    D700 z 24-70/2.8 i drugi D90/D7000 z 10,5/2.8 DX.
    Głównie chodzi mi o to, czy z zapiętym 10,5mm D7000 będzie znacznie lepszy od D90 ?

PS. Proszę mnie nie zjeść, że chce się brać za coś czego nie umiem, ale ciągle się uczę i mam okazję przesiąść się na D7000 dlatego te porady, bo jeśli zostanę z D90 to zamiast dokładania do D7000 wziąłbym sobie teraz Tamrona 17-50/2.8 VC w celach nauki.
    Przeanalizuj nie liczby, ale wykresy na stronach DxO mark. Wyższa czułość w D7000 nie zrobi wielkiej różnicy. Natomiast interesować Cię będzie bardziej zakres dynamiki tonalnej. On też jest jednak zbliżony. Zatem D7000 może wygrywać zdecydowanie jedynie w AFie i konstrukcji, czy ergonomii. Jednak planujesz używać go z UWA, zatem to też bez różnicy większej. Zostałbym przy D90. Natomiast ogromną różnicę w wywołaniu RAWów dałby szeroki kąt na D700, ale to inna bajka trochę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    pewnie ze nie dobry na poczatek. Ze stalym swiatlem zobacz Nikona 17-55mm f2,8. Kazda sztuka bedzie dobra. Do samochodow kupujesz czesci oryginalne czy tez zamienniki ?
    a wiesz ,że w otyce nieraz są lepsze od oryginałów i są szkła które są znacznie lepsze od systemowych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda_84 Zobacz posta
    to znaczy że jeden egzemplarz może być ok, a inny będzie wadliwy?
    może to nie jest w takim razie dobry obiektyw dla kogoś kto dopiero zaczyna?

nic nie martw są Ludzie którzy pomogą i kupisz dobry jasny obiektyw o b dobrym zakresie i tyle ode mnie

Strona 67 z 292 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów