Za Archibald6803... zaoszczędzone min. 500 zł, o którym wspomniałem wcześniej, dołóż np. do Sigmy 17-50/2.8.
MZ zestaw D5100 + Sigma 17-50, choć ciut droższy, to będzie lepszym wyborem niż D5200 + Nikkor 18-105.
Szukaj
Za Archibald6803... zaoszczędzone min. 500 zł, o którym wspomniałem wcześniej, dołóż np. do Sigmy 17-50/2.8.
MZ zestaw D5100 + Sigma 17-50, choć ciut droższy, to będzie lepszym wyborem niż D5200 + Nikkor 18-105.
Nikon
Jeśli jesteś zainteresowany to mam w tej chwili do sprzedania d3100 + Sigma 17-50 2.8 + jakieś tam graty. Wszytko jak nowe, a szkło jeszcze przed ewentualną pierwszą kalibracją (moim zdaniem i bez niej ostrzy świetnie). Zestaw dla początkującego dobry, a i cena rozsądna. Jakby co, to zapraszam na Priv.
Sorry za OT, ale może wpisem pomogę sobie i komuś.
Wczoraj zakupiłem D5100. Teraz tylko nauczyć się sztuki fotografowania.
Na start to i D3100 jest idealny...
D90 czy d7xx też się człowiek nie pokaleczy...
posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum
Z tą różnicą, że do nauki im prostsze body tym lepiej.
I trudna do obrony![]()
posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum
Jak dla mnie im mniej opcji do wyboru tym szybciej je ogarnę. Po co mam być zawalony (jako początkujący) opcjami o których nie mam zielonego pojęcia? A tak na D3100 nauczyłem się podstaw i po przesiadce na wyższą półkę mogłem skupić się na tych opcjach które doszły.
Zresztą dziwna rozbieżność panuje na tym forum odnośnie doradzania D5100- z jednej strony polecana jako puszka na start, z drugiej strony polecana jako puszka dla tych którzy oczekują ciut więcej... Wychodzi na to, że to jedyna słuszna puszka. A ja mam zdanie takie- jak puszka na start, to D3100, bo po co dopłacać, skoro i tak się zmieni... A 400 zł drogą nie chodzi. Osobiście cieszę się, że nie kupiłem D5100. Bo to czego zaczęło mi brakować w D3100 na pewno by mi nie dał D5100![]()
Skontaktuj się z nami