Close

Strona 181 z 272 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 801 do 1 810 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Coż chyba zaryzykuje zakup lustra - najwyżej sprzedam - jeden plus że Nikony nie tracą mocno na wartości, ogólnie zabawa w fotografie mnie ciągnie tylko przerażają mnie koszty w odniesieniu do zastosowań amatorskich. Co do zdjęć z tego D5100 były świetne jak dla mnie, tylko mocno nie doskonałe technicznie - czyli mało ostre i rozmyte przy powiększeniu ale efekt rozmycia tła i kolory coś wspaniałego, jak spojrzałem potem na zdjęcia z S5 IS miałem wrażenie że są szare i płaskie. Ideałem byłby kompakt z matrycą wielkośći DX, z dobrym szkłem i zoomem tak ze 10x i manualnym zoomem i AF i jeszcze zeby byl w cenie do 2tys
    Problem też w tym że jakoś nie mogę sobie wyobrazić łażenia z obiektywami i zmiany ich , przykład:
    - ide na jakąś impreze np. zakonczenie roku - mam dwa szkła 18-55 i 55-200 i potrzebuje zrobic zdjecie szerokie grupy albo klasy zapinam krótki, zaraz potem trzeba jakies zblizenia bo są przemowienia zapinam dłuższy- obracam sie i trzeba by zrobic znowu całości bo coś tam... i znowu zmieniam ????
    Ostatnio edytowane przez piotrcx ; 01-07-2014 o 12:54

Domyślnie

Albo zmieniasz albo druga puszka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

No to już wtedy zawodostwo raczej.... już samo przepinanie szkieł to obciach

Domyślnie

To może fuji xs1, kolega ma i sobie chwali, a obsługuje dużo imprez i dla Wiki foci

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Tak myślę właśnie o X-S1 to w zasadzie jedyna alternatywa dla lustra w rozsądnych pieniądzach dla amatora. Ale nie miałem tego w łapie znam tylko suche parametry i opinie. Z sampli ktore w necie mozna znaleźć to jakość nie jest wiele lepsza od mojego S5 IS ale ma sporo mniejsze szumy na wyższych ISO, mój ma już na 400 więc nie ma mowy o robieniu zdjęć w świetle zastanym bez lampy a ten fuji już by na to pozwolił. Oglądałem wczoraj na yuotube filmik jak gosc robil fotki stałką 50mm i chyba zaczynam łapać o co w tym biega, że nie trzeba się upierać przy zoomach - dlatego jeszcze się zastanowię ale chyba zdecyduje sie na ten kit 18-105VR a potem sie zobaczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrcx Zobacz posta
    chyba zdecyduje sie na ten kit 18-105VR a potem sie zobaczy.
    Nie bez powodu wielu kolegów radzi by zakupić ów obiektyw. Producent też ten kitowy obiektyw traktuje jako "startowy", dodatkowym atutem jest też jego cena. Po kilku miesiącach będziesz wiedział jakich obiektywów potrzebujesz, na jakich ogniskowych najczęściej fotografujesz. A że tanio nie jest to fakt, nikt nie obiecywał że będzie tanio. Zakup dobrych obiektywów procentuje na lata. Nikt ich nie kupuje co miesiąc, a z czasem doświadczenia przybywa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

No to szkło juz wiadomo jakie, teraz dylemat z puszką - między D3100 a D3200 a D5100 z tym kitem jest około 500zł różnicy - najmniejsza jest między d3200 a d5100 - D3200 ma jak dla mnie za dużo pixeli - nie wiem czy jest to potrzebne, D3100 znowu inaczej rozmieszczone przyciski z wyglądu gorzej niz w D5100 - D3200 podobnie do 5100 - w sumie chyba wystarczyłby mi 3100 -czy ktoś tym modelem miał okazję fotografowac pod presją tak jak na zleceniu?? Bo wiadomo jesli mamy czas na ustawienie, spróbowanie to klawiszologia nie ma wiekszego znaczenia gorzej jesli trzeba szybko reagować i tu zastanawiam się czy D3100 daje rade - wiem że pod tym kątem robione są puszki dla profesjonalistów - pytanie czy D3100 mocno od tego odbiega?

Domyślnie

Ergonomia D3100 oraz D5100 jest w zasadzie taka sama- jedno pokretlo, jeden programowany przycisk...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

W związku z dylematem co wybrać mam pytania:
    Jak wygląda awaryjność starszych Nikonów?? Czy dziś warto ładować się w powiedzmy puszki D40, D60, D70s itp?? czy mocno się zestarzały ? można trafić całkiem zadbane z małym przebiegiem.

Strona 181 z 272 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów