Coż chyba zaryzykuje zakup lustra - najwyżej sprzedam - jeden plus że Nikony nie tracą mocno na wartości, ogólnie zabawa w fotografie mnie ciągnie tylko przerażają mnie koszty w odniesieniu do zastosowań amatorskich. Co do zdjęć z tego D5100 były świetne jak dla mnie, tylko mocno nie doskonałe technicznie - czyli mało ostre i rozmyte przy powiększeniu ale efekt rozmycia tła i kolory coś wspaniałego, jak spojrzałem potem na zdjęcia z S5 IS miałem wrażenie że są szare i płaskie. Ideałem byłby kompakt z matrycą wielkośći DX, z dobrym szkłem i zoomem tak ze 10x i manualnym zoomem i AF i jeszcze zeby byl w cenie do 2tys
Problem też w tym że jakoś nie mogę sobie wyobrazić łażenia z obiektywami i zmiany ich , przykład:
- ide na jakąś impreze np. zakonczenie roku - mam dwa szkła 18-55 i 55-200 i potrzebuje zrobic zdjecie szerokie grupy albo klasy zapinam krótki, zaraz potem trzeba jakies zblizenia bo są przemowienia zapinam dłuższy- obracam sie i trzeba by zrobic znowu całości bo coś tam... i znowu zmieniam ????
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami