Close

Strona 74 z 292 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Użytkownik Stig nie raz na tym forum udowadniał że Tamorn 90 to świetna portretówka, kupię to pokaże efekty
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Witam wszystkich

Mam pytanie,szukałam na nie odpowiedzi tutaj ale nie dostałam.
    Jestem amatorką,praktycznie moja głębsza przygoda z fotografią dopiero się zaczyna. Do tej pory służyła mi cyfrówka ale teraz chciałabym zacząć robić zdjęcia pierwszą swoją lustrzanką. Przejrzałam wiele różnych opinii, ofert, rankingów itd i szczerze mówiąc zgłupiałam. Nie wymagam nie wiadomo jakiego sprzętu tylko coś nie trudnego w obsłudze,dla początkowych amatorów i dobrego, w dobrej cenie czyli gdzieś do 2000zł. Wiem że to bardzo mała cena jak na lustrzanki ale niestety tyle mogę wyłożyć na razie interesowało mnie kupno Nikona d3000 ale podobno aparat tani tylko że obiektywy drogie. Fotografuję głównie przyrodę, teraz mojego małego brata;p oraz innych ludzi. Tak więc proszę, doradzcie mi co wybrać i czy opłaca się kupić lustrzankę np. w USA??

Bardzo was proszę o pomoc i poradę

Domyślnie

To nie tak że aparat tani a obiektywy drogie Droga kolezanko aparaty typu D3000 D3100 D5000 lub D5100 są to aparaty bez silnika ktory jest potrzebny do ustawienia ostrości a więc musisz patzreć na obiektywy s silnikiem np u nikkora nazywaja sie AF-s a np u sigmy jets to HSM a wieć np Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED jest obiektywem z silnikiem czy bedzie działał AutoFocus.
    Jest taka sprawa czy ma to byc sprzet nowy czy moze być uzywany ? Jesli chodzi o D3000 to juz go nie kupisz nowego jest nastepca o nazwie D3100. Poszukaj na Allegro sa zestawy D3100 z obietywem karta pamieci i torba w bardzo niskiej cenie. Powiem Ci że tutaj juz było bardzo dużo pisane na ten temat wiec wystarczy troszeczke poszukać :P I ciężko tak doradzać bo jedni wola na początek stało ogniskowe obiektywy a inny znowu zoom
    D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900

Domyślnie

Najbardziej interesuje mnie nowy sprzęt bo nie wiem czy warto kupować ten używany;P. Wiem,może to trochę dziwne ale mało się znam i proszę o wyrozumiałość. Nikon D3000 jest jednak jeszcze dostępny tylko trzeba poszukać, ja znalazłam nowy za 1770 z obiektywem 18-105 VR Myślę że to jest dobra cena. Mam nadzieje, że trochę mi posłuży i "nauczy";P
    Dziękuje za rade,przyda się

Domyślnie

Trudno będzie w małych pieniądzach znaleźć coś lepszego. Co prawda ja bym polecił zakup korpusu z obiektywem Nikkor 35mm f/1.8 G, ale to już chyba większy koszt niestety. Mając kompakt mamy zoom, a lustrzanka wraz z obiektywem stałoogniskowym nauczy fotografii (kompozycji, kadrowania, myślenia, patrzenia) i rewelacyjnie sprawdzi się w wielu warunkach, w których zoom (i cyfrak) nie mają szans na sprawne działanie. Zatem lustrzanka ze stałoogniskowym obiektywem plus wakacyjny kompakt z zoomem, stanowią świetny tandem moim zdaniem.

Domyślnie

Na początek w zupełności wystarczy- jeśli nie zależy ci na filmowaniu, bo rzeczony korpus nie oferuje tej funkcji
    korpus wiadomo- niewielki, 1 przycisk programowalny (jeśli dobrze pamiętam) ale nie demonizujmy- wszelkie parametry można zmieniać i nie zajmuje to znowu wiele czasu. Obrazek ok do ISO 800- mz w tej cenie (z 18-105) na początek wystarczy. Można sie na nim wszystkiego nauczyć- jeśli sie chce.
    i zgadzam sie z mOSAdem- dokupić 35 1,8 nawet na raty (np 10x 80PLN) i można bardzo ładnie sie pobawić w trybie A...
    D3303s/18-55/35/50/105/28/16/85/YN460 II/RF602/SB-700/055XPROB+804RC2

Domyślnie

Jeśli znalazłaś nowy z obiektywem to super ale najlepiej to bym Ci polecił iść do jakiegoś fotojokera czy nawet MM i zobaczyć te dwa obiektywy 35 1.8 daje super obraz ale nie daje zooma
    Wydaje mi się, że na początek 18-105 to bardzo dobry obiektyw. Co do używanego sprzętu to nie ma nic dziwnego w tym, że się nie znasz, każdy kiedyś zaczyna a wiec jeśli chodzi o samo body to jest takie coś jak żywotność migawki, D3000 CHYBA ma ok 100 tysiecy zdjęć więc jeśli uzywny to musisz patzreć właśnie na ta liczbe u oczywiście na ogólny wygląd jest jeszcze troche rzeczy na ktore trzeba zwrócić uwage ale było to juz na forum więc po co pisać 2 razy.
    A więc ja bym jednak brał ten co znalazłaś.
    D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900

Domyślnie

Jeju dziękuje wszystkim, na prawdę zawsze to coś więcej Tez bym właśnie bardziej chciała się nauczyć na stałoogniskowych ale myślę że przy większym budżecie zainwestuje w ten obiektyw a na razie będę się posługiwać tym co wkrótce będę mam nadzieje miała;p Zawsze to jakiś krok do przodu Dziękuje za wszystkie rady, na pewno się przydadzą
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Michałowice/Wrocław

Domyślnie

Witam wszystkich.

Mam pytanie. Zdecydowałem się na zakup UZYWANEGO aparatu. Zawęziłem sobie poszukiwania do trzech aparatów: D60 i D70/D70s. Nie ukrywam że ze wzgl. na koszty. Niestety jestem totalnym laikiem i nie bardzo wiem na co się zdecydować. Znalazłem ofertę na d70s z lampą błyskową w zestawie i kitowym obiektywem, aparat ma zrobione 27 tyś. zdjęć według sprzedającego. Nie wiem kiedy został kupiony. Dają też miesiąc gwarancji. Z tego co poczytałem wiem że aparaty d70 i d60 różnią się tym że d60 ma większą matrycę za to d70 ma silnik af w body. Ale jak już mówiłem jestem laikiem i nie wiem generalnie co to daje. To ma być pierwsza lustrzanka do pierwszych zabaw z fotografią. Proszę o jakieś rozsądne rady.
    I ogólnie na co zwrócić uwagę przy kupnie aparatu używanego?
    Ps. z przeczytanych postów wnioskuję że dobrze jest napisać NIE CHCĘ DOZBIERAĆ I KUPIĆ LEPSZEGO w grę wchodzą tylko wymienione modele.
    Z góry dzięki za pomoc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nero87 Zobacz posta
    Witam wszystkich.

Mam pytanie. Zdecydowałem się na zakup UZYWANEGO aparatu. Zawęziłem sobie poszukiwania do trzech aparatów: D60 i D70/D70s. Nie ukrywam że ze wzgl. na koszty. Niestety jestem totalnym laikiem i nie bardzo wiem na co się zdecydować. Znalazłem ofertę na d70s z lampą błyskową w zestawie i kitowym obiektywem, aparat ma zrobione 27 tyś. zdjęć według sprzedającego. Nie wiem kiedy został kupiony. Dają też miesiąc gwarancji. Z tego co poczytałem wiem że aparaty d70 i d60 różnią się tym że d60 ma większą matrycę za to d70 ma silnik af w body. Ale jak już mówiłem jestem laikiem i nie wiem generalnie co to daje. To ma być pierwsza lustrzanka do pierwszych zabaw z fotografią. Proszę o jakieś rozsądne rady.
    I ogólnie na co zwrócić uwagę przy kupnie aparatu używanego?
    Ps. z przeczytanych postów wnioskuję że dobrze jest napisać NIE CHCĘ DOZBIERAĆ I KUPIĆ LEPSZEGO w grę wchodzą tylko wymienione modele.
    Z góry dzięki za pomoc.
    Poszukaj D60 z 18-105VR. Na początek (i nie tylko) jak znalazł. Potem możesz się pokusić o dokupienie 35/1.8.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 74 z 292 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów