Close

Strona 49 z 292 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Kochani dziękuję za pomoc....wiec pieszę po co mi aparat i kiedy robię fotki....doraznie zdjęcia kwiatków, owadów...dłuższe wyjazdy wakacyjne dwa, trzy razy w roku, jedniodniówki, z imprez mniej fotek ....
    faotografia moją pasją na tyle nie jest żebym wstawała o świcie....wieć sami widzicie korzystać chcę tak jak większa, większość ludzi...raczej nie będę dokupować innych obiektywów....itp itd....
    jestem zielona jak szczaw na wiosnę nazwijmy to po imieniu zależy mi na prostej jak na pierwsze spotkanie cyfrówce...co myslicie o d3100 z podstawowym w zestawie obiektywem ze stabilizacją?
    aha 3000 tys chcę przeznaczyć na sam sprzet, torbę, karty itp posiadam.

uff pisałam i zjadło posta....wiec od nowa, dzięukuję wam za podpowiedzi...

dokąłdnie w/g sugestii piszę co fotografuję.....dłuższe wyjazdy urlopowe - 2-3 razy w roku ( tam jak kazdy zabytki, ludzi przyrodę itp) kwiatki i owady ,ptaszki w ogrodzie imprezki - mało, sporadycznie...
    macie rację pojęcia nie mam o cyfrówkach, ale jedno wiem chcę taką w miarę prostą zeby można było nauczyć się co i jak....do tej pory wszystkie zdjęcia robiłam zwykłą cyfrówką ustawioną na auto- albo na programy które w niej mam nie ustawiałm nic samodzielnie...
    aha - nie chcę dokupować innych obiektywów itp...bo nie mam czasu na zmienianie ich w czasie wyjazdu...w tym roku byłam w kenii na safari i był facet z lustrzanką...parę obiektywów i ciagle nie mógł zrobic fotki bo albo okular mu zaparował albo coś tam jeszcze...
    wolałabym nauczyć się używać najprostszą, a jak już będe umiała i będe chciała to wtedy kupię inna lustrzankę...wiem, wiem...uśmiechniecie się no ale przecież nie każdy zna się na sprzecie narazie czytam to forum i mam wielkie oczy i ciągle czytam podstawowe rzeczy....czarna magia
    a co myslicie o prostej d3100 z podstawowym obiektywem ze stabilizacją....

ogladałam tę
    http://www.mediamarkt.pl/produkty/fo...100-18-55mm-vr

poproszę Admina o usunięcie zdublowanych postów..
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 07-01-2011 o 18:59

Domyślnie

Jak bys mogla to nie pisz posta pod postem tylko je edytuj
    Nikon d3100 + 18-55 to raczej sredni wybor jesli chodzi o zakres ogniskowych. Zdecydowanie lepiej bedzie kupic 18-105 (lepszy optycznie jak i wiekszy zakres) albo 18-55 i 55-300 Wtedy juz na safari bedziesz mogla sie bezpiecznie zblizyc do lwa

Cytat Zamieszczone przez Tess Zobacz posta
    nie chcę dokupować innych obiektywów itp...bo nie mam czasu na zmienianie ich w czasie wyjazdu...
    Zmiana obiektywu to minuta i wcale nie jest to problem. Gorzej jesli zamiast torby na aparat i akcesoria masz tylko "kabure".

Domyślnie

hmm tak sobie czytam i wydaje mi się że Panasonic Fz-100 wystarczy ci zupełnie a i tak będzie za dużo.
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ja-NOS Zobacz posta
    hmm tak sobie czytam i wydaje mi się że Panasonic Fz-100 wystarczy ci zupełnie a i tak będzie za dużo.
    wiesz...wypraszam sobie.Nie kazdy jest fisiołem i nie lata z obiektywami tylko po to zeby je miec i zeby sobie ego przedłuzyc...nie kazdy musi...pozdrawiam

poprosze administratora o zamkniecie mojego konta.

Domyślnie

Żegnamy panią z ubolewaniem. Na pewno brak nam będzie tych emocji. Widać kto tu ma problem z ego.
    Szczególnie gdy nie za bardzo umiemy odpowiedzieć na pytanie - po co lustrzanka? Za prosto się robi zdjęcia kompaktem i szukamy wyzwań? Część zaawansowanych kompaktów też ma tryb manualny. A nieumiejętne i nieświadome fotografowanie lustrzanką da o wiele gorsze wyniki niż z kompakta. Zatem co jest priorytetem? Nieużywanie trybu AUTO? Tylko o to chodzi? Gratuluję pomysłu na lustrzankę, ale to tak jak pytanie kogoś kto ledwo zdał egzamin na prawo jazdy o wybór samochodu rajdowego. Odpowiedź jest jedna: odpuść sobie.
    PS. I to jest *dobra* rada i tylko tyle.

Domyślnie

wiesz...wypraszam sobie.Nie kazdy jest fisiołem i nie lata z obiektywami tylko po to zeby je miec i zeby sobie ego przedłuzyc...nie kazdy musi...pozdrawiam

i po co sie tak oburzac?? Ja-NOS dobrze mowi. Zaawansowany kompakt (jakim jest fz100) powinien byc dobra propozycja. Jezeli nie chcesz zmieniac obiektywow bo nie masz na to czasu ciezko jest obskoczyc wszystko z jednym szklem (szczegolnie jesli jest to 18-55). Zastanow sie jeszcze dobrze i sei nie obrazaj bo ludzie chca Ci tutaj pomoc. Poczytaj troche forum, moze kup jakas ksiazke troche sie podszkolisz i zobaczysz jaki aparat ma jakie + i jake -. Bo narazie to jest troche tak jak gadanie ze slepym o kolorach.

Domyślnie

Witam,

Pytanko najpierw : Nikon d700 czy Nikkor 24-70?

-przesiadka na FX już pewna nie nawracajcie mnie
    -tak znam wszystkie - i + FX/DX
    -posiadam 8mm,35,50,18-105,70-300,50-500,16-35
    -wiem czego chcę - nie wiem tylko w jakiej kolejności

zadaje to pytanie dlatego że krążą plotki o d800 na którego zamierzam się przerzucić chwile po premierze,wybierając obiektyw skazuje się świadomie na pozostanie na dx do czasu premiery (koniec 2010 lub polowa 2011)

typowe "co byście zrobili na moim miejscu"

zaraz ktoś napisze "przecież kupujesz to i to co za różnica?" no i właściwie będzie miał racje..w każdym razie radźcie Panowie

Domyślnie

w 1 kolejności d700 i nie czekałbym ,sprzedałbym 18-105 i kupił 85 f1,8 tak szczerze i masz zestaw stałek jak się patrzy
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Lampa blyskowa:
    NISSIN Di-622 Mark II
    Sigma 530 DG ST Nikon
    SUNPAK PZ42X

Body NIKON D3000. Zdjecia wykonywane amatorsko. Przeznaczenie to male pomieszczenia, czasem ew. jakis plener.

Pozdrawiam i dzieki za rade
    D3000 | Nikkor 18-55 VR | Dużo zapału

Domyślnie

@darkmajin: Jeżeli chcesz się przerzucić na D800 zaraz po premierze, to nie ma sensu kupno D700. Kupuj szkła i używaj starego korpusu. Ewentualnie kup używane D700, które odsprzedasz potem z małą stratą.

Strona 49 z 292 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów