Kochani dziękuję za pomoc....wiec pieszę po co mi aparat i kiedy robię fotki....doraznie zdjęcia kwiatków, owadów...dłuższe wyjazdy wakacyjne dwa, trzy razy w roku, jedniodniówki, z imprez mniej fotek ....
faotografia moją pasją na tyle nie jest żebym wstawała o świcie....wieć sami widzicie korzystać chcę tak jak większa, większośćludzi...raczej nie będę dokupować innych obiektywów....itp itd....
jestem zielona jak szczaw na wiosnę nazwijmy to po imieniuzależy mi na prostej jak na pierwsze spotkanie cyfrówce...co myslicie o d3100 z podstawowym w zestawie obiektywem ze stabilizacją?
aha 3000 tys chcę przeznaczyć na sam sprzet, torbę, karty itp posiadam.
uff pisałam i zjadło posta....wiec od nowa, dzięukuję wam za podpowiedzi...
dokąłdnie w/g sugestii piszę co fotografuję.....dłuższe wyjazdy urlopowe - 2-3 razy w roku ( tam jak kazdy zabytki, ludzi przyrodę itp) kwiatki i owady ,ptaszki w ogrodzieimprezki - mało, sporadycznie...
macie rację pojęcia nie mam o cyfrówkach, ale jedno wiem chcę taką w miarę prostą zeby można było nauczyć się co i jak....do tej pory wszystkie zdjęcia robiłam zwykłą cyfrówką ustawioną na auto- albo na programy które w niej mam nie ustawiałm nic samodzielnie...
aha - nie chcę dokupować innych obiektywów itp...bo nie mam czasu na zmienianie ich w czasie wyjazdu...w tym roku byłam w kenii na safari i był facet z lustrzanką...parę obiektywów i ciagle nie mógł zrobic fotki bo albo okular mu zaparował albo coś tam jeszcze...
wolałabym nauczyć się używać najprostszą, a jak już będe umiała i będe chciała to wtedy kupię inna lustrzankę...wiem, wiem...uśmiechniecie się no ale przecież nie każdy zna się na sprzecienarazie czytam to forum i mam wielkie oczy i ciągle czytam podstawowe rzeczy....czarna magia
a co myslicie o prostej d3100 z podstawowym obiektywem ze stabilizacją....
ogladałam tę
http://www.mediamarkt.pl/produkty/fo...100-18-55mm-vr
poproszę Admina o usunięcie zdublowanych postów..
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami