Close

Strona 267 z 292 PierwszyPierwszy ... 167217257265266267268269277 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 661 do 2 670 z 2916

Wątek: Co wybrać?

ksh
    Gość

Domyślnie

Cena bardzo dobra.

Domyślnie

Dobra rozumiem, że cena jest bardzo dobra. Jak już wspomniałem jestem amatorem i możecie mi napisać jak sprawdzić taki aparat i obiektywy przed zakupem? Na co zwrócić uwagę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrHelios Zobacz posta
    Mam nietypowe hobby. Kolekcjonuje zegarki i zegary. Te stare i nowe.
    Chciałbym uwiecznić je na zdjęciach. Dysponuję Nikonem D5100, oraz kitowym obiektywem 18-55MM.
    Aparatu raczej nie zmienię, bo ten ma dwa lata, ale obiektyw chętnie. Jaki obiektyw wybrać do tego typu zdjęć ?
    Chciałbym, aby zdjęcie miało odpowiednią ostrość, jak również głębię. Zdjęcia będę wykonywał raczej w domu.
    Sporadycznie w plenerze. Wszystkie raczej z bliska .. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
    Ja bym podpiął stałą "pindziesiontke" albo Tamrona 90.
    Dobrym rozwiązaniem jest też podpowiedź z pierścieniami
    I raczej fociłbym ze statywem jak ma być ostrość
    Ostatnio edytowane przez covvall ; 10-07-2016 o 21:09
    pozdrawiam
    covval
    www.speedway.hg.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrHelios Zobacz posta
    Czyli zakup namiotu bezcieniowego ?
    Może to być jakiś pomysł. Trzeba sprawę przemyśleć, fajne byłoby stworzenie sobie np. jakiegoś stanowiska, żeby za każdym razem nie rozstawiać gratów. Tanie i mz wystarczające będą żarówki foto dostępne na allegro plus statyw, pozwoli to uzyskać odpowiednią głębię ostrości, zależy jaki efekt będzie potrzebny (2-3 lampy błyskowe, nawet manualne, to już koszt). Stałka, zwłaszcza makro, da większy komfort, ale skala odwzorowania 18-55 mz jest odpowiednia, póki nie chcesz robić szczegółów, detali ale cały zegarek/zegar. Zacznij w każdym razie od oświetlenia, może oszczędzisz trochę kasy, a efekt będzie ok.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarotl Zobacz posta
    Dobra rozumiem, że cena jest bardzo dobra. Jak już wspomniałem jestem amatorem i możecie mi napisać jak sprawdzić taki aparat i obiektywy przed zakupem? Na co zwrócić uwagę?
    No i tu jest problem bo jeśli nie od zaufanej osoby i masz zero pojęcia o cena staje się podejrzanie niska co zmusza ciebie do poszukania kogoś kto weźmie aparat do łapy i przetestuje bo jak ci tu wylistowac wszystko dokładnie i nauczyć cie pojęć czy działania zestawu ?

Domyślnie

No cena faktycznie bardzo kusząca bo dwa obiektywy i najnowsze body z serii 5xxx. Czy to body wyróżnia się na tle starszych wersji? Na przykład jak wypada w porównaniu do 5200? Może jest ktoś z Was z Bydgoszczy to może by mi pomógł w ocenie zestawu?

Domyślnie

Witajcie,

Przymierzam się do zakupu D7200 + jakiś uniwersalny zoom do krajobrazów i wycieczek.
    Przesiadam się z Sony A77 i zeissa 16-80 (szkło świetne optycznie, ale mechanicznie to porażka). Nie bardzo wiem na co się zdecydować - w nikonie przystępne cenowo są 18-105, 18-140 oraz 16-85. Jest jeszcze sigma 17-70. Co możecie polecić, a może jeszcze coś innego?
    Dodatkowo będę potrzebował szkła do foto-loto i tutaj do wyboru Sigma C/Tamron 150-600. Czytałem trochę i wychodzi, że Tamron jest ciut lepszy na długim końcu, AF chyba porównywalny, a co do stabilizacji opinie są podzielone. A czy dopłata do N 200-500 jest uzasadniona?

Domyślnie

Zerknij na Sigmę 17-50 f/2,8 OS HSM.

Czemu się przesiadasz, jesli wolno zapytać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sl011 Zobacz posta
    Zerknij na Sigmę 17-50 f/2,8 OS HSM.

Czemu się przesiadasz, jesli wolno zapytać?
    Co mi nie pasowało:
    - lagi w wizjerze
    - szumy na wysokim iso
    - AF w miarę szybki, ale z celnością bywało różnie
    - prądożerność
    A77 II wygląda, że nie rozwiązuje wszystkich problemów i generalnie Sony zaniedbało bagnet A, skupiając się na bezlusterkowcach.

Domyślnie

Widzę, że Sigma 17-50 jest tu polecana. Macie jeszcze jakieś propozycje szkła do krajobrazu?

Strona 267 z 292 PierwszyPierwszy ... 167217257265266267268269277 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów