Close

Strona 23 z 292 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Bierz D300, a nastepnie N17-55 - zestawik idealny.

Tamron taki zły nie jest a D200 w porównaniu do D300 to niemal przepaść.
    Uważam że lepszeym połączeniem bedzie D300 z Tamronem niż N17-55 z D200 do ślubów.

Domyślnie

Czyli jak na razie wymiana na D300 wygrywa.
    Martwię się tylko, czy mój Tamron będzie dobrze współpracował z nowym body (FF, BF), ale taki urok tego szkła.

Domyślnie

Na d300 masz korektę FF i BF.

Domyślnie

No to faktycznie, D300 wydaje się być lepszym wyborem.
    Trochę poczytałem o tym szkle (N17-55) i różnie z nim bywa, potrafią być problemy, a lepsze body zawsze się przyda.

kolecik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolecik Zobacz posta
    Witajcie,
    Mam do wydanie ciut ponad 1000 zł na pierwszą lustrzankę. Po głowie chodzi mi D50 lub D70s. Czy to dobry wybór? A może coś innego doradzicie
    Z góry dziękuję za rady
    Pomożecie laikowi w wyborze

coffee
    Gość

Domyślnie

Witam.

kolecik. Najważniejsze abyś odpowiedział sobie po co Ci w ogóle lustrzanka...czy na pewno jest Ci potrzebna? Wybór modelu owszem jest istotny ale nie najważniejszy. Najistotniejsza jest dobór odpowiednich obiektywów do swoich potrzeb i efektów jakie chcesz uzyskać. Twój budżet jest skromy, nie liczyłabym na to że za taką kwotę kupisz nowy aparat (chyba że Ci w ogóle na tym nie zależy), jednak możesz kupić faktycznie jakaś przyjemną używaną puszkę. Jaką? To już zależy od Twoich potrzeb. Ja np. wybierając aparat patrzałam pod kątem kompatybilności aparatu z obiektywami jakie mnie interesują.

coffee
    Gość

Domyślnie

Przepraszam, wysłało mi się 2x.
    Proszę o usunięcie.

kolecik
    Gość

Domyślnie

Dzięki coffee za odpowiedź. Wiem, że mój budżet nie jest oszałamiający, ale niestety takie jest życie.... Co do lustrzanki to już się zdecydowałem, że będę startował od używanego Nikona i dlatego po głowie chodzi mi D50 lub D70/D70s /z racji budżetu/. Teraz mam Panasonica FZ18 i nie ukrywam, że ustawienia manualne nie powalają. Z racji tego iż fotografia to hobby a nie sposób do zarabiania pieniędzy aparat będę wykorzystywał do zdjęć "rodzinnych" /szeroko rozumianych/, jakiś reportaż i amatorskie zdjęcia sportowe i lotnicze... Czy wybór puszki jest trafny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolecik Zobacz posta
    Mam do wydanie ciut ponad 1000 zł na pierwszą lustrzankę. Po głowie chodzi mi D50 lub D70s. Czy to dobry wybór? A może coś innego doradzicie
    Z taka kwota nie bralbym chyba pod uwage Nikona. Zastanawialbym sie nad najtanszym Canonem lub Pentaxem z kitem, a reszte kasy zainwestowalbym w przejsciowke i szklarnie M42, np. Helios 55/2 i Zeiss 135/3.5. Oba szkla M42 optycznie pokazuja miejsce w szeregu wiekszosci tanszych zoomow Nikkora, a zaplacisz za nie w sumie ok. 300zl. Wybralbym Canona lub Pentaxa, gdyz o wiele lepiej wspolpracuja z M42 niz tanie body Nikona. Przy okazji z M42 nauczysz sie wiele o fotografii, zamiast pstrykac kitem na automacie.
    Ostatnio edytowane przez streetfighter69 ; 15-01-2010 o 14:38
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

kolecik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Z taka kwota nie bralbym chyba pod uwage Nikona. Zastanawialbym sie nad najtanszym Canonem lub Pentaxem z kitem, a reszte kasy zainwestowalbym w przejsciowke i szklarnie M42, np. Helios 55/2 i Zeiss 135/3.5. Oba szkla M42 optycznie pokazuja miejsce w szeregu wiekszosci tanszych zoomow Nikkora, a zaplacisz za nie w sumie ok. 300zl. Wybralbym Canona lub Pentaxa, gdyz o wiele lepiej wspolpracuja z M42 niz tanie body Nikona. Przy okazji z M42 nauczysz sie wiele o fotografii, zamiast pstrykac kitem na automacie.
    Na automacie to nie pstrykam nawet teraz więc nie zamierzam profanować lustrzanki fotografując na auto. Zamierzam też na dłużej związać się z Nikonem i stopniowo wzbogacać szklarnię...

Strona 23 z 292 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów