Ciekawie się prezentuje :P ...z gripem nie będzie aż tak tragicznie :P
Szukaj
Ciekawie się prezentuje :P ...z gripem nie będzie aż tak tragicznie :P
Łooooo matko !!! Co to za malenstwo ? Mam na mysli puszke ?
Jeno uważaj coby Ci stopki nie wyrwało
A co do gripa to czemu pozbawiasz się jedynej, moim zdaniem, zalety D40, jaką jest jego kieszonkowy rozmiar?
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Kup D90 body do tego Tamrona 17-50 -70-300 i lampr np;SB600![]()
Witam wszystkich.
Mamy nowy roczek, więc przydało by się coś zmienić w sprzęcie.
Mam teraz taki mały problem, bo nie wiem, na co się zdecydować.
Mam obecnie D200 i Tamrona 17-50.
Zaczynam coraz mocniej wchodzić w tematykę ślubów i nie wiem, co będzie lepszym wyborem - nowe body (D300) czy nowe szkło (N17-55).
Pytanie może nie jest łatwe, ale liczę, że pomożecie.
D200 jak wiadomo jest dość "szumnym" body, a Tamron 17-50 trochę kiepsko sobie radzi w ciemnych pomieszczeniach i jego AF też pozostawia wiele do życzenia.
Niestety, na wymianę zarówno body jak i obiektywu mnie nie stać, dlatego muszę zdecydować się na jedno.
Co waszym zdaniem powinienem zrobić?
imho szkło
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Witajcie,
Mam do wydanie ciut ponad 1000 zł na pierwszą lustrzankę. Po głowie chodzi mi D50 lub D70s. Czy to dobry wybór? A może coś innego doradzicie
Z góry dziękuję za rady![]()
szybki pewny AF to raz, dobra optyka (choć w 17-55 to czasami dyskusyjne ale zależy jak się trafi/wybierze), lepsza budowa szkła (chodzi o wykonanie)...
Dobre szkło to dobre szkło i tyle.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Widzę że szklarnię masz dobrą jeśli chodzi o zoomy. D300 by Ci się przydał a d200 jako drugie body. D200 z tokiną 11-16/2.8 da spokojnie radę na niższych ISO. Do d300 tamronika podczepisz.
Skontaktuj się z nami