Close

Strona 21 z 272 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korban77 Zobacz posta
    Rozumiem, że d90 to optymalne rozwiązanie dla mnie.

czy do d300 szkła bedą znacznie droższe?

Zdjęcia we wnętrzach będę robił przy świetle naturalnym tak więc myślę, że będę potrzebował jasnego szkła.
    Co możecie polecić?

Z góry dzięki wielkie.
    P.S. Nie mogę założyć nowego wątku - postu- nie wiecie o co chodzi? Z odpowiadaniem jak widać problemu nie ma...
    przecież d90 a d300 to bez różnicy jakie szkła podepniesz to i to dx ale zrozum wydasz na d300 a te pieniądze możesz przeznaczyć w dobre jasne szkło
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Rycerz
    Gość

Domyślnie

i nie zapomnij do krajobrazu solidnego statywu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    i nie zapomnij do krajobrazu solidnego statywu
    święte słowa polecam VELBON SHERPA 600R tak na wszelki wypadek

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi i pomoc. D90 zamówiony wraz z sb900. Z obiektywem jeszcze kombinuje. Przyłączam się do wypowiedzi LordRamzes. Sam posiadam juz ponad rok lub 1,5 VELBON SHERPA 600R i złego słowa powiedziec nie moge o nim. Pozdrawiam

Domyślnie

życzę zadowolenia z nową puszką i lampą teraz na prawdę myśl o jasnych szkłach

Domyślnie

Ja kupiłbym do tych sytuacji co Opisujesz Tokinę 11-16/2.8 i Nikona 17-55/2.8. Zestaw do wszystkiego o bardzo dobrej jakości optycznej.

Domyślnie

LordRamzes: dzięki ! teraz korzystać i zbierać kolejne setki na coś dobrego z 2.8 lub lepszego : ) Mam nadzieje, ze opisywany na forum problem z errorami i zawieszaniem sie body nie bedzie mnie dotyczyl. Trudno okreslic czy jest to niewielki problem czy na masowa skale - watek na liczy 40 pare stron. Mimo tego jestem pozytywnie nastawiony : ) pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pseudonim_art Zobacz posta
    Mam nadzieje, ze opisywany na forum problem z errorami i zawieszaniem sie body nie bedzie mnie dotyczyl. Trudno okreslic czy jest to niewielki problem czy na masowa skale - watek na liczy 40 pare stron. Mimo tego jestem pozytywnie nastawiony : ) pozdrawiam
    Gdyby problem ten był na tak masową skalę jak się niektórym wydaje to do liczby tej pewnie musiałbyś dodać jeszcze jedno zero
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pseudonim_art Zobacz posta
    LordRamzes: dzięki ! teraz korzystać i zbierać kolejne setki na coś dobrego z 2.8 lub lepszego : ) Mam nadzieje, ze opisywany na forum problem z errorami i zawieszaniem sie body nie bedzie mnie dotyczyl. Trudno okreslic czy jest to niewielki problem czy na masowa skale - watek na liczy 40 pare stron. Mimo tego jestem pozytywnie nastawiony : ) pozdrawiam
    teraz zbieraj na coś szerokiego sigma 10-20 (starsza wersja ) lub wspomniana Tokina 11-16/2.8 bo też jest b dobra a jasna

do tego na spacer coś szerokiego 35f1,8 połączoną z 85 f1,8 do portretów i masz zestaw jak marzenie

coś uniwersalnego 17-50 f2,8 jak z kundli to tamron tylko przetestować

i tele jak fotografujesz na zewnątrz i nie potrzebujesz jasnego szkła to 70-300 ale koniecznie z VR (nie chodzi tylko o stabilizacje po prostu różni się optycznie od zwykłego 70-300 lub jasne tele tutaj sigma 70-200 sprawdzić znowu celność

Domyślnie

LordRamzes: dziekuje za sugestie. kupujac w sklepie została mi polecona wspominana przez Ciebie Tokina jako ostrzejsza i z lepszym kontrastem. Mysle ze bedzie to najlepszy wybor. Poki co ciesze sie cholernie z lampy i nowego body ; ) tak jak podałeś, zastanawiam się też poważnie nad inwestycjami i to w stałki. Sa minusy tego rozwiązania ale przykładowo fisheye'owa stałka zamiast zoomu powinna się sprawdzić (podobnie makro np. Nikon Nikkor 105 mm f/2.8 G AF-S VR IF-ED MICRO). Gorzej dla tele. Rozumiem, ze na spacer 35 polecasz z racji ze finalnie wyjdzie z niego standard (35 * 1,5) ?
    Pozdrawiam

Strona 21 z 272 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów