Close

Strona 130 z 292 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Dzięki. Muszę zacząć odkładać monetę
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    Dzięki. Muszę zacząć odkładać monetę
    odkładaj banknoty będzie szybciej , kilka piw mniej , kilka imprez i szkło Twoje
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

No tak, nie napisałem. Oczywiście Nikkor 85 f 1.8 G
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Jeżdze z psem po wystawach , zimą odbywają się na hali...myslicie że ten obiektyw co polecił Panerai będzie w sam raz ?
    Ps . Dzieki Panerai za pomoc
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

Pytanie z mojej strony: czy interesuje Cię fotografowanie psich "portretów" czy też miejsce "opisowo" jako wydarzenia na wystawie ?
    Generalnie polecając 85mm 1.8G mam na myśli zalety w postaci jasnego szkła, dobrze ostrzącego, dobrze wykonanego, dobrze pracującego z kapryśnym D90. Do portretów będzie super obiektywem (na DX 127,5mm). Do zastosowań opisowych/reporterskich skusiłbym się na Nikkora 28 mm f/ 1.8G. Przy DX masz 42mm czyli dalej dobrze. Oba szkła są nowoczesnymi konstrukcjami, oba bardzo jasne, oba skonstruowane pod FX. Z chwilą zmiany puszki na pełna klatę - nie musisz wymieniać szklarni. Oba szkła porównując z półką PRO są w bardzo atrakcyjnej cenie.

PS. Na pewno są też świetne jasne i dużo tańsze szkła z serii D. Sporo osób przesiada się na FX i na pewno można trafić zadbane używki w dobrej cenie. W tym przypadku "śrubokręt" z D90 przyda się w 100 % ale o wybór takiego obiektywu musisz zapytać kolegów z forum z dłuższym stażem ponieważ ja takich nie używałem.
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 14-03-2013 o 10:41
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Panerai , bardziej jako wydarzenie , taki przegląd imprezy . Będe miał te szkła na względzie , teraz tylko kase zbierać
    Szkła Fajne a tym bardziej że tak jak piszesz , mogą się przydac do pełnej klatki to warto by było zainwestować w takie . A z tych tanszych jak np. 35 czy 50 1.8 to które z nich lepsze by było dla mnie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson_zg Zobacz posta
    Panerai , bardziej jako wydarzenie , taki przegląd imprezy . Będe miał te szkła na względzie , teraz tylko kase zbierać
    Szkła Fajne a tym bardziej że tak jak piszesz , mogą się przydac do pełnej klatki to warto by było zainwestować w takie . A z tych tanszych jak np. 35 czy 50 1.8 to które z nich lepsze by było dla mnie ?
    Miałem DX 35 mm f/1.8. Niestety z moim D90 ostrzył raczej losowo. Kapitalnie obrazował na odległościach 2 metry do 5 metrów, a później jakoś tak ... więc poszedł do ludzi. Z tego co czytałem na necie to bardzo fajny obiektyw, chwalony przez wiele osób ale ja z moimi doświadczeniami nie podpisuję się pod tymi zachwytami. Możliwe, że trafiłem nieudany egzemplarz. Zapytaj jednak innych użytkowników tego obiektywu. Nie posiadałem DX 50 mm f/ 1.8 więc nie wypowiem się na jego temat.

Zresztą proponuję abyś korzystając ze swojego 18-105 udał się na podobny obiekt jak te hale wystawowe , zrobił serię ujęć jakie spodziewasz się fotografować i z danych Exif wyczytasz jakich ogniskowych używasz najczęściej. Podejrzewam, że bardziej będzie Tobie zależało na bliskim i średnim dystansie więc raczej w grę wchodzą ogniskowe 35mm do 50 mm (w odpowiedniku DX). Wydaje mi się, że ten pełno klatkowy 28 mm dający 42 mm (DX) to najlepsze rozwiązanie. Ujęcia będą rozsądnie szerokie, a jednocześnie zbliżenia psiaków nie będą powykrzywiane. Dodam jeszcze, że zastosowanie obiektywu pod FX prócz korzyści przyszłościowych ma tą zaletę, że obiektywy najlepszą jakość obrazowania mają w centralnej części kadru. Nikoś D 90 będzie wtedy korzystał z najlepszego wycinka szkła
    Takie jest moje zdanie w ramach porannej kawy i chęci pomocy bliźniemu swojemu
    Miłego dnia.
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 14-03-2013 o 11:17
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Zresztą proponuję abyś korzystając ze swojego 18-105 udał się na podobny obiekt jak te hale wystawowe , zrobił serię ujęć jakie spodziewasz się fotografować i z danych Exif wyczytasz jakich ogniskowych używasz najczęściej. Podejrzewam, że bardziej będzie Tobie zależało na bliskim i średnim dystansie więc raczej w grę wchodzą ogniskowe 35mm do 50 mm (w odpowiedniku DX). Wydaje mi się, że ten pełno klatkowy 28 mm dający 42 mm (DX) to najlepsze rozwiązanie. Ujęcia będą rozsądnie szerokie, a jednocześnie zbliżenia psiaków nie będą powykrzywiane. Dodam jeszcze, że zastosowanie obiektywu pod FX prócz korzyści przyszłościowych ma tą zaletę, że obiektywy najlepszą jakość obrazowania mają w centralnej części kadru. Nikoś D 90 będzie wtedy korzystał z najlepszego wycinka szkła
    Takie jest moje zdanie w ramach porannej kawy i chęci pomocy bliźniemu swojemu
    Miłego dnia.
    I tak zrobie Panerai , wtedy zobacze jaki obiektyw potrzebuje najbardziej . Ale bede celował w 28

Domyślnie co wybrać?

Witam,jestem kompletnym laikiem w kwestii aparatów.Zbliżają sie urodziny mojego partnera.Chiciałbym sprawic mu w prezencie nowy aparat(stary sie zepsuł)Co moglibyście polecic dla kogos kto do tej pory używał D80? Cena max do 2800.Będe wdzieczna za waszę podpowiedzi
    Lena

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez llena Zobacz posta
    Witam,jestem kompletnym laikiem w kwestii aparatów.Zbliżają sie urodziny mojego partnera.Chiciałbym sprawic mu w prezencie nowy aparat(stary sie zepsuł)Co moglibyście polecic dla kogos kto do tej pory używał D80? Cena max do 2800.Będe wdzieczna za waszę podpowiedzi
    Lena
    dużo nam ułatwisz jak pokażesz nam jakie zdjęcia robi Twój partner (zobaczymy jego poziom ) i jakie tematy go interesują , czy ma to być samo body czy z obiektywem ????, czy lubi nowinki techniczne czy raczej był zadowolony z tego co miał ale gdyby był nieco lepszy to było by super nie tracąc na ergonomii itd
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Strona 130 z 292 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów