Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie Nowy D40 - hot pixel na lcd.

Witam

Kupilem dzisiaj D40, w sklepie ogladalem aparat wlozonej karty pamieci, na ekraniku lcd nic podejrzanego nie bylo widac. Przyszedlem do domu zrobilem zdjecie pionowe i wyszedl - hot pixel na lcd (czerwony), troche z lewej strony od srodka

Dzwonilem do sklepu (fotojoker) to sprzedawca juz zaczal krecic ze nie bardzo moze wymienic itp, w instrukcji jest napisane ze lcd moze miec jakies piksele gorace, ale nie ma ani slowa na ten temat ze gwarancja tego nie obejmuje.

Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem, jak rozmawiac ze sprzedawca zeby mi wymienil aparat, czy tez moze po prostu mi sie to nie nalezy?

Pozdrawiam.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Domyślnie

Na upartego może wynegocjujesz wymianę sprzętu ale niestety kilka padniętych pikseli na LCD nie jest podstawą do otrzymania nowego egzemplarza. Na pocieszenie powiem że da się z tym żyć. Na swoim LCD mam chyba ze 2-3 padnięte piksele i dopiero jak przeczytałem Twojego posta, przypomniałem sobie że je w ogóle mam. Jest to przypadłość z którą da się żyć... tak samo jak farfocle na lustrze/matówce/matrycy po dłuższym czasie.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

panzerman
    Gość

Domyślnie

Wg instrukcji Nikona strona 106 takie piksele to "normalka"... Sam mam też taki jeden, tez myślałem o reklamacji - ale - patrz strona 106 Tak jak napisał Fenek - da się z tym żyć, a właściwie trzeba

Domyślnie

Znalazlem ten fragment w instrukcji, na upartego mozna powiedziec ze tam nie ma ani slowa ze to nie podlega wymianie na gwarancji. Ale to juz na upartego. No nic, jednak sprobuje, czytalem ze np nikon niemiecki wymienia po 1 pikselu padnietym na LCD. Szkoda tylko ze nowy aparat i pierwsza rzecz to taka usterka :/

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Domyślnie

Jakie najlepiej zrobić zdjęcie żeby taką przypadłość było dobrze widać? W środę jadę odebrać swój to go dobrze sprawdzę
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

fireboy: Najlepiej cale czarne, ale nadaje sie kazde. Taki piksel bardzo latwo wylapac przy przesuwaniu powiekszonego zdjecia. Przewijasz zdjecie i wtedy widac ze 'cos' stoi ciagle w tym samym miejscu.

Wrocilem niedawno ze sklepu, sprzedawca na poniedzialek/wtorek ma sie dowiedziec w nikonie lub centrali sklepu co z tym zrobic. Jesli nikon sie zgodzi to bedzie wymiana aparatu a jesli nie to najprawdopodobniej jakas rekompensata ze strony samego sklepu.

Pozdrawiam.

Domyślnie

No i zeby bylo ciekawiej znalazlem wlasnie jednego hot pixela na matrycy - jasnoniebieski, zawsze w tym samym miejscu, przy roznych czasach wychodzi. Jedynie przy zdjeciach z lampa go nie widac.

No to ladnie sie zaczyna moja przygoda z nikonem, prawdopodobnie w poniedzialek aparat pojedzie do serwisu bo cos czuje ze od reki mi go nie wymienia.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Szukajcie a znajdziecie
    Ja mam 2 szwankujące pixle na matrycy (przy samej krawędzi), lcd mam wyłączone to nie wiem, i nic z tym nie robię i nie zamierzam robić, sprzęt na gwarancji. Pewnie jak oddam do serwisu to pojawi się z 5 innych pixli w innym miejscu (równowaga musi być ).
    A pixle na lcd najlepiej chyba sprawdzić wyświetlając coś czerwonego, niebieskiego, zielonego ew. czarnego, znajomy tak z laptopem zrobił i od razu zauważył padnięte pixle.
    D50 T17-35 N28-80 S70-300 | Pstrykam bo lubię i tyle

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Mam podobny problem - dwa czerwone na D80. Proszę o info jak do tego ustosunkowały się sklepy/serwis Nikona.

Domyślnie

Yacek: Odpowiedz ze sklepu dostane w poniedzialek lub wtorek. Ogolnie stoja przy stwierdzeniu ze po wyjsciu ze sklepu jedyne co moge robic to oddawac aparat na gwarancji. Czyli 2 dni po zakupie pozbywam sie sprzetu na 3 tygodnie :/ Jest mala szansa ze wymienia mi na nowe body.

Jak sie skonczy ta historia, z pewnoscia nie omieszkam tu napisac. No i jak sie pewnie domyslacie juz nigdy nikomu fotojokera raczej nie polece...

Pozdrawiam.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów