Szukaj
masz więcej? bo te zupełnie nie robią wrażenia. a most ku katedrze zasłania jej wieżę
No niestety , tak jak pisałem było cholernie zimno a w dodatku zmarnowałem z 20 min na Millenium próbując zrobić zdjęcie ale wibracje przechodniów były tak duże że nie dało się zrobić ostrego zdjęcia
Ja jestem prosty - mnie się podobają. Oczywiście chyba nie są wybitne, ale przyjemnie się ogląda. Co więcej przeczytałem twój post i wiem, że nie ma więcej kadrów.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Mnie obrazki się podobają, jedynie to czarne niebo nie bardzo, można by się pokusić o zrobienie ich odrobinę wcześniej tak aby było troszke tego światła tam widać![]()
D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie![]()
Dyskusja w pełni to i ja wtrącę swoje 3 grosze
Do dwójki w sumie nie mam zastrzeżeń,
Co do jedynki, kadrowo jakoś ten most mi ciąży, cały czas się gapię na niego.
Pasowałoby piony wyprostować, i trochę wyszło jakieś halo i szum, zwłaszcza wokół kopuły.
D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D
nie wiem czy myślimy o tym samym jest to odbite światło na kopule od reflektorów ją oświetlających, co do prostowania masz rację , co do mostu, pisałem wyżej, że próbowałem zrobić zdjęcie katedry z millenium ale jest to lekka konstrukcja i strasznie wibrował że mocny statyw, mirror up czy zdalny wyzwalacz, nic nie pomogło
Ostatnio edytowane przez robank ; 08-01-2018 o 12:03
1. Nie wiedziałem, że ta kładka od strony Tate jest tak mocno oświetlona - rzeczywiście jest na zdjęciu ciężkawa, choć może to efekt długiej ekspozycji. Na szczęście kopuła św Pawła ładnie przeważa. Ekspozycyjnie nie ma się czego czepić, może przyciemniłbym lekko kładkę, ale to już w zasadzie jako ostatnie muśnięcie. CO do efektu halo dookoła kopuły, to chyba jest to raczej podświetlenie z dołu lekko rozpraszające się w powietrzu, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Kadrowo to wolałbym żeby autor poszedł sobie ze dwadzieścia, trzydzieści kroków w prawo nadbrzeżem i dopiero stamtąd zrobił zdjęcie - wyszłoby wtedy bardziej panoramiczniebyłoby więcej kłądki bardziej poprzecznie - a co za tym idzie kopuła ładniej by górowała nad kładką, ale to są moje gusta, ja takie kadry wolę.
Podoba mi się pomimo podniesienia obiektywu nieco w górę, z powodu czego piony nie są pionowe do końca, ale jeśli się walą, to przynajmniej leciutko.
2. Co do dwójki, to już mam większe pretensje - cały czas podkreślając, że to są niuase a nie braki dyskwalifikujące zdjęcie. Otóż tu widzę nacisk położony na rzece i podświetlanych przęsłach, a City tonie w niejakim mroku. Dla zabawy położyłem nacisk na City gasząc nieco most i bardziej rzekę i moim zdaniem wyszło lepiej. Okazuje się, że nawet gwiazdy się pojawiły!
To zdjęcie też mi się podoba.
PS
Widzę, że tak długo się bawiłem z odpowiedzią, że już padło wyjaśnienie o promieniach dookoła kopuły.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
@2pompony dziękuje za konstruktywną krytykę, zajmę się dzisiaj jeszcze raz 2-ką
p.s.
czy tylko mi się wydaje czy najwięcej mało konstruktywnej krytyki maja ci którzy najmniej dają pod krytykę ?
Skontaktuj się z nami