Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Coolpix 8800 - badpixel

:shock
    sorry, jestem tu nowy - więc mogę błądzić
    od ok. 2 m-cy jestem szcześliwym posiadaczem E8800
    i wszystko było oki, ale jakiś tydzień temu
    na fotce nieba widze dziwny punkt !!!
    dead pixel test pokazuje że mam 4 hot pixele przy sobie (tworza kwadracik)
    troche czytałem o tym badziewiu (pikselach) i niby nic zdarza sie, ale to się ujawnia nawet przy czasie 1/250, przy 8 sek jest ten sam efekt
    , a wczaśniej nie było nic. zmyślny program bad pixel kasuje problem ale mnie to wkurza
    poradzcie, co robić czy reklamować aparat, czy przyzwyczaić sie
    i może ktoś wie czemu to "cos" pojawiło sie po prawie 2 miesiącach, a może będzie ich przybywać
    Proszę o rade fachowców, których na tym forum jak mniemam nie brakuje

Domyślnie

Masz jakies przykladowe zdjecie?

Ja wychodze z zalozenie jesli wydalem kilka tysiecy zlotych to powinienem miec sprzet bez usterek a po to jest gwarancja zeby je usunac. Wiem, ze wysylka aparatu do Nikon Polska nie nalezy do przyjemnych ale co zrobic. Ewentualnie, sam nie probowalem, sa programy za pomoca mozesz to zrobic sam ale ja radzilbym jednak serwis.
    Tomek
    ---------

Domyślnie

wysłałem aparat do serwisu, w rozmowwie telef. serwisant stwierdził że za ok. 10 dni defekt usuną i sprzet do mnie wróci - więc czekam

Domyślnie

10 dni...:P dolicz czas oczekiwania na półce na naprawę, oraz czas w którym pan załatwiający klientów przez telefon odkłada ponownie na półkę ów naprawiony aparat do wysłania, a kiedy aparat ci dojdzie po około miesiącu czasu, a przypadkiem zadzwonisz się spytać gdzie on jest, to usłyszysz, że czekają na części zapasowe i że wyślą za tydzień....

Domyślnie

alexther
    rozumiem że masz doświadczenia z serwisem,
    zdradź mi, jak skończyła sie sprawa spustu migawki u ciebie tj. service, samo przeszło czy jak ?
    cp 8800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papi
    wysłałem aparat do serwisu, w rozmowwie telef. serwisant stwierdził że za ok. 10 dni defekt usuną i sprzet do mnie wróci - więc czekam
    pewnie zrobią remapping
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

fajnie
    a czy to boli ?

[ Dodano: Sro 05 Paź, 2005 ]
    Sorry Kacper, chodziło mi o to na czym to polega
    cp 8800

bombel
    Gość

Domyślnie

Witam -

wiem, że odpowiadam na posta sprzed miesiąca, ale sam szukam informacji w starych postach, więc może ta też się komuś przyda:

Tutaj , mniej więcej w połowie strony niejaki JimC pisze o remappingu, podaje linki do softu testującego dead pixele i oprócz tego do programu, który naprawia (remapuje) dead pixele w Coolpixach. Nie cieszcie się, nie we wszystkich.

I mam nadzieję, że rozpowszechniam wieści, które nie są wszystkim dobrze znane i to od dawna.

Uprawnienia umieszczania postów