Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: D50 err problem

Domyślnie D50 err problem

kilka tygodni temu sprzedalem mojego Nikona D50 Z obiektywem KIT-owym i dzisiaj zadzwonil do mnie kupujace ze ma z nim problem. Od czasu do czasu pojawia mu sie napis err na wyswietlaczu. Pomaga wylaczenie i ponowne wlaczenie aparatu. Pytanie co moze byc tego przyczyna. Niestety nie mam zbyt wiele informacji o tym co sie dzialo z D50 przez okres od dnia sprzedazy. Do momentu wyslania go (wysylka kurierem) nigdy nie zdarzyl mi sie taki problem i aparat chodzil bezawaryjnie. Z dokumentacji niewiele wynika, poza tym ze trzeba wyslac do serwisu Nikona.

Ps. Z gory dzieki za info
    Nikon D7000, Nikon D70 + Sigma 17-70mm f1:2.8-4.5 + Nikkor 70-300mm, Olympus SP-570UZ

Domyślnie

To jak sprzedałeś sprawny to co się martwisz? Jak ma gwarancję to wiadomo, jak nie to gorzej...
    Nie możesz chyba odpowiadać za kogoś i jego poczynania ze sprzętem. No chyba, że problem był Ci znany przed wysyłką...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Jak juz pisalem wczesniej problem u mnie nie wystapil nigdya, ale chcialbym pomoc gosciowi. Na forum znalazlem info ze napis ten pojawia sie w przypadku gdy blokuje sie lustro. Przy czym dziwne jest to ze pojawia sie to mu od czasu do czasu, a wylaczenie aparatu rozwiazuje problem. Chyba ze moze to byc cos innego.
    Nikon D7000, Nikon D70 + Sigma 17-70mm f1:2.8-4.5 + Nikkor 70-300mm, Olympus SP-570UZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amidar Zobacz posta
    Jak juz pisalem wczesniej problem u mnie nie wystapil nigdya, ale chcialbym pomoc gosciowi. Na forum znalazlem info ze napis ten pojawia sie w przypadku gdy blokuje sie lustro. Przy czym dziwne jest to ze pojawia sie to mu od czasu do czasu, a wylaczenie aparatu rozwiazuje problem. Chyba ze moze to byc cos innego.
    A bateryjka oryginalna pracuje w puszce?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

gdy sprzedawalem aparat to od poczatku byla uzywana oryginalna bateria Nikona dolaczona do aparatu.

Domyślnie

Wlasnie zadzwonilem go aktualnego wlasciciela i aparat jest uzywany dokladnie w takim zestawie w jakim go wyslalem. Tzn. D50 + Oryginalna bateria + Nikkor 18-55 (KIT) + Karta SD Corsair 2GB x60. Na dokladke gosc twierdzi ze pierwszy raz pojawilo mu sie to w dniu gry odebral aparat, ale sie tym nie przejal. Pytanie jest nastepujace czy podczas przesylki moglo powstac tego typu uszkodzenie ? Aparat byl zdemontowany i mial wyciagnieta bateria i karte pamieci. Przed spakowaniam aparatu sprawdzialem go, zrobilem nim ok 20 zdjec. Aparat byl sprawny przed wysylka.

Uprawnienia umieszczania postów