Szukaj
Przepiękna modelka onieśmiela komentujących
Co by tu skrytykować ....może jedynie dłonie, gdzie mamy amputowane palce, ale z drugiej strony są naturalnie ułożone. Na 1 cięcie głosy spowodowało, że szyja zajmuje dużą powierzchnię.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Bardzo ładna modelka![]()
Zdjęcie 1 bardziej podoba mi się w instagramowym, kwadratowym kadrze. Może właśnie z powodu tej szyi, o czym wyżej wspomniał Jacek.
3 chyba najbardziej przyjemna dla oka.
Za żółto MZ. Jedynka prze-ostrzona.
Ładna trójka i dwójka - choć wciąż za ciepło MZ.
Dzięki, 1 ciełem właśnie tak by była trochę mniej standardowa, niż zwykłe headshooty![]()
Z dłoniami mi akurat pasuje, miałem inne kadry z ułożeniem dłoni, natomiast to wydawało mi się najbardziej naturalne,
Dzięki Emilia za odwiedziny i opinie, jestem twoim czytelnikiemDobry materiał tworzysz
Nie zgadam się, ale doceniam czas poświęcony na wyrażenie opinii.
chyba nie bardzo rozumiesz
mam wrażenie, że ktoś Ci powiedział, że kolory mogą być tylko i wyłącznie takie jakie widzi ludzkie oko i przez pryzmat tego co usłyszałeś oceniasz inne zdjęcia
a wielu fotografów lubi ocieplać kolorymają do tego odpowiednie presety i często dzięki temu wypracowany swój styl.
jedni lubią dodać troszkę żółtego ... inni fiolety a jeszcze inni niebieskie.
i to, że ktoś użyje takiego presetu to nie znaczy, że fotografia jest źle zrobiona!
polecam jednego z najlepszych polskich fotografów portretu/mody - http://marcintwardowski.com/
albo Rosjanina - http://www.danhecho.com/?art/collection_iii/
możesz im napisać, że Twoim zdaniem mają złe kolory![]()
![]()
Rusek, nic wielkiego nie wnosi. Mówisz, że Polacy tak nie potrafią?
Zdjęcia są zafarbowane - ale to możliwe że to ich cecha, a nie wada.
Z Tobą Bartek nie będę polemizował - jeśli uważasz że jest ok, to ja tak przyznaję.
Ocena koloru zależy jeszcze od tego na czym się ogląda. Moim niefachowym, subiektywnym zdaniem na skalibrowanym Eizo jest OK. Bardzo przyjemne w odbiorze.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-01-2019 o 13:52 Powód: lit.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Kolor jak zwykle to sprawa subiektywna. Glamurowcy lubią często cieplejszą skórę.
Balans bieli jest dobry taki jak nam się podoba, a niekoniecznie taki jak by był kalibrowany ze wzorca.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami