Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Łapszanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    A wymagały kalibracji, czy trafiłeś na ostre sztuki ?
    Arta sprawdzałem dość długo w sklepie. Wygląda, że jest ok. Nawet miałem wziąć od razu docka ale zrezygnowałem. Nikkora nie testowałem, kupiony używany ale jeszcze prawie cała gwarancja. Przy moich scenach i ręcznym ostrzeniu raczej zostaną takie jak są.

Domyślnie

Ja nie wiem jak wy to robicie, że macie takie warunki.
    Zamawiacie pogodę u kogoś?
    Ja co wystartuję na weekend to zawsze masakra się trafi, mgły, smog, światło okropne.
    Katastrofa
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Przecież nikt nie poazuje jak trafi złe warunki A na poważnie to przecież jest meteo, które ja obserwuję już kilka dni przed wyjazdem non stop.

Domyślnie

@notdot jest nas dwóch z tym problemem. Moje wyjazdy w Tatry mimo dostosowywania się do pogody zawsze kończą się niczym fotograficznie.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    Przecież nikt nie poazuje jak trafi złe warunki A na poważnie to przecież jest meteo, które ja obserwuję już kilka dni przed wyjazdem non stop.
    no kurde to i ja też obserwuję prognozy, ale jak dojadę na miejsce to jest kaszanka a nie łapszanka
    albo przez 2 miesiące nie jadę w ogóle bo prognoza zła
    ostatnio nawet w piątek sprawdzam, że w niedzielę będzie ok
    w sobotę sprawdzam, że jednak pogorszenie, no to nie jadę
    potem w poniedziałek kumpel mówi, że jednak była super pogoda
    tylko, że on biega po górach z psami a nie foci więc nie wiem co on uważa za super pogodę
    bo żeby była jasność, dla większości osób pewnie pogoda będzie ok, ale na zdjęciach
    wyjdzie ta nieznośna nieprzejrzystość powietrza, zamglenie itp itd
    więc też takich zdjęć nie pokazuję
    a też nie będę jechał autem prawie 2 godzin w jedną stronę i to wczesnym świtem zarywając nockę żeby poobserwować kiepską pogodę

@moshica łączę się w bulu
    Ostatnio edytowane przez notdot ; 05-03-2018 o 20:41

Domyślnie

[QUOTE=notdot;3935641] dla większości osób pewnie pogoda będzie ok, ale na zdjęciach
    wyjdzie ta nieznośna nieprzejrzystość powietrza, zamglenie itp [QUOTE]
    To jest częsty problem. Czasem pojawia się dosłownie w oczach. Dlatego pół godziny po wschodzie i ja już najcześciej jestem po robocie. Były góry i ni ma. No nie wiem co powiedzieć na tego Twojego pecha...Ja wstaję o 3-4 i wtedy zanim otworzę drugie oko sięgam po telefon i sprawdzam ostatnią aktualizację. I albo zamykam to jedno oko albo otwieram drugie Jakoś do tej pory układa się szcześliwie.

Domyślnie

Ok, przestawiam budzik i zobaczymy. Aczkolwiek miałem kilka takich wczesno-nocnych wyjazdów i niestety pech. Ale się nie poddaję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    Ok, przestawiam budzik i zobaczymy. Aczkolwiek miałem kilka takich wczesno-nocnych wyjazdów i niestety pech. Ale się nie poddaję
    Na razie słabo. Czwartek wątpliwy, piątek może lepiej. Ale może się zmienić.

Domyślnie

Spokojnie, ja nie z tych co we wtorek planują sobotnie wyjazdy
    A też prognozom długoterminowym wierzę jakby mniej

Domyślnie

No to każdy po swojemu Ja z reguły mam wszystko poukładane wcześniej a prognozy długoterminowe dla mnie to max 72h. Jeszcze się nie zawiodłem (oczywiście nie mówimy o pogodzie z Onetu )

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów