Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Problemy z SB-800....

Siemanko.

Otóż zdarzyło mi się coś takiego: robiłem zdjęcia z lampą a zdjęcia były... czarne. Lampa błyskała, migawka działała, a zdjęć nie było. Jakby się coś rozsynchronizowało.. ?
    Z wbudowaną było wszystko OK. Po przetarciu palcem styków zdjęcia robione z SB-800 zaczęły wyglądać normalnie.

Po drugie: wydawało mi się, że tryb TTL BL błyska słabiej niż TTL [może się mylę]. Tymczasem w trybie TTL BL lampa wali dużo mocniej niż w TTLu i zdjęcia są trochę bardziej przepalone... Czy to normalne, bo już zgłupiałem trochę...
    Testy robione były w pokoju oświetlonym światłem żarowym, po zmroku w trybie aparatu P.

Czy ja się niepotrzebnie czepiam i tak ma być ?

Pozdrawiam !

Domyślnie

Co do tego pierwszego to mi sie rowniez zdarzalo, czasami musialem wypiac SB i zapiac od nowa zeby bylo dobrze.

Domyślnie

Sie mnie wydaje, ze z ttl i bl to masz racje, bl tylko ma dopelniac, wiec bije po oczach slabiej.
    Zapaprane styki pewnie moga powidowac czesc problemow. Mozesz je przeszlifowac gumka do mazania (taka z myszka )
    Moze zrob te testy moze w jakims innym trybie, bo w P to ja nigdy nie wiem o co chodzi i dlaczego.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śl/Katowice/Gliwice

Domyślnie Re: Problemy z SB-800....

Cytat Zamieszczone przez Ponury_Kosiarz
    Siemanko.

Otóż zdarzyło mi się coś takiego: robiłem zdjęcia z lampą a zdjęcia były... czarne. Lampa błyskała, migawka działała, a zdjęć nie było. Jakby się coś rozsynchronizowało.. ?
    Z wbudowaną było wszystko OK. Po przetarciu palcem styków zdjęcia robione z SB-800 zaczęły wyglądać normalnie.

Po drugie: wydawało mi się, że tryb TTL BL błyska słabiej niż TTL [może się mylę]. Tymczasem w trybie TTL BL lampa wali dużo mocniej niż w TTLu i zdjęcia są trochę bardziej przepalone... Czy to normalne, bo już zgłupiałem trochę...
    Testy robione były w pokoju oświetlonym światłem żarowym, po zmroku w trybie aparatu P.

Czy ja się niepotrzebnie czepiam i tak ma być ?

Pozdrawiam !

miałem podobny motyw(d70) z tym prześwietleniem>pierwsza klatka>później ok.
    to jednak chyba nie lampa..??

[ Dodano: Pon Wrz 19, 2005 1:12 am ]
    bo z fsto wszystko chodzi bardzo dobrze..
    blog
    Pozdrawiam,
    Al

Uprawnienia umieszczania postów