Szukaj
Ja rozumiem twoje opisy w ten sposób, że w BW łatwiej jest zapanować nad podkreśleniem ważnych elementów i ukryciem mniej istotnych. Operujesz jasno-ciemno, kontrast. Bez koloru.
Odchodzi trudny element obróbki (jeżeli nie najtrudniejszy) jakim jest kolor.
Czy to nie jest przypadkiem "pójście na łatwiznę" ?
D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D
Zdecydowanie jest. Ale w przypadku dobrej konwersji można również być kolorystą. Gamma szarości zawiera równie wiele odcieni szarości co paleta kolorów, także nie rozumiem do końca postawionego zarzutu.Czy to nie jest przypadkiem "pójście na łatwiznę" ?
Gdzieś tam wyżej napisałem, że nie lubię tego typu zabiegów. Myślę, że b/w byłoby o wiele lepsze. Także wersja jest tylko poglądowa. Jeżeli nie odpowiada to zamiast błagania o litość proponuję usiąść i spróbować zrobić coś z tą fotografią. Dziękuję za zrozumienie.@piotrekjeczen, litości...
Cieszę się że udało mi się zaspokoić ciekawość a jeszcze bardziej cieszy mnie to, że posiadasz swoje zdanie na temat ND. Zresztą tak jak widzisz po niektórych wypowiedziach dyskusja bez "zaspokajania ciekawości" byłaby niesamowicie nudnato powyższa wypowiedź choć nie przekonuje to na pewno zaspokaja moją ciekawość![]()
Tutaj wg mnie kolor lepszy. Ale ta konwersja ma swój charakter, zupełnie inny niż pierwowzór. Ogólnie zdjęcie mi się podoba, natomiast może faktycznie za długi czas i wyszedł strumień galarety.
Skontaktuj się z nami