Dzięki za zainteresowanie się. Nie ma problemu.
Wygląda na to , że muszę się uzbroić w cierpliwość i oddać kompa do serwisu jak będę miał możliwość.
Szukaj
Dzięki za zainteresowanie się. Nie ma problemu.
Wygląda na to , że muszę się uzbroić w cierpliwość i oddać kompa do serwisu jak będę miał możliwość.
Ja bym postawił na najbardziej prozaiczną przyczynę. Skoro piszesz, że coś tam się wybrzuszyło i stale naciskało na przycisk on/off, to sprawdź, czy np. ten cały element pod przyciskiem odpowiadający za zamykanie obwodu (jakaś gumka, mikrostyk, membranka, mikrowłącznik) nie zablokowały się w położeniu wciśniętym. Mogło coś się np. ułamać w takim elemencie i się zakleszczył wciśnięty.
Nie wyglada na to. Przelacznik jest na drukowanej plytce. Mozna nim klikac.
A nie odkleiłeś przypadkiem jakiegoś "stickera" przewodzącego, lub nie dokręciłeś śrubki na płycie i nie ma gdzieś masy, to czasem uniemożliwia odpalenie albo ładowanie z baterii.
| D5200 | N60/2.8D |
To jest mozliwe. Ciezko stwierdzic. Probowalem go juz wlaczac w roznych konfiguracjach. Tez myslalem o stikerze ale chyba nie. zaczyna mnie martwic , ze zrobilem jakies spiecie na plycie glownej.
Już po sprawie.
Laptop po wizycie u specjalisty. Diagnoza : do wyrzucenia - uszkodzony procesor. Jedyna mozliwość naprawy to wymiana płyty głównej . Niestety muszę zrezygnowac ze względy na koszty.
- - - - kolejny post - - - - - -
Korzystając z okazji mam do bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek pytanie czy laptop w poniższej konfiguracji to dobry wybór do obróbki zdjęć w LR i PS.
7th Gen IntelÂŽ Core i7-7700HQ Quad Core Processor,
Windows 10 Home 64-Bit;
16GB DDR4 2400MHz RAM
6GB GDDR5 VRAM NvidiaÂŽ GeForce GTX 1060 VR Ready Graphics Card
An intelligent thermal design with triple cooling fans for the CPU & GPU
15.6" Full HD IPS LED EDP Anti-Glare Display (1920 x 1080)
HDMI 2.0b
2 Mini DisplayPorts v1.4
2 USB 3.1 Type-C
256GB Solid State Drive (SSD) + 1TB Storage Hard Drive
Latest Intel Wireless AC 2x2 & BluetoothÂŽ v4.2
Full Size RGB Silver-Lining Backlit Keyboard
Sound BlasterÂŽ X-FIÂŽ MB5, Gigabit LAN
Dwie rzeczy , które zaburzają moje "Feng Shui " to windows 10 , którego nie lubię bo jestem przyzwyczajony do 7 i ekran 15,6 . Pracowałem na 17 i dodatkowo zewnętrznym do tej pory.
Do 10 chyba trzeba będzie i można się przyzwyczaić . Są tu dwa mini display porty i można pracować na dwóch zewnętrznych monitorach.
Ten 1TB HDD zamierzam wymienić na 1TB SSD , który już posiadam i "przez którego " popsułem starego laptopa.
Patrząc na konfigurację okiem laika to wydaje mi się ,że można nawet w wolnej chwili zagrać w węża
Jeżeli koledzy i koleżanki mają jakieś sugestie i rady to proszę się podzielić. Będę bardzo wdzięczny.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Taka uwaga jeżeli patrzysz pod tym kątem: dwa display porty nie są niezbędne do podpięcia dwóch monitorów. Spokojnie wystarczy jeden i spięcie monitorów w Daisy chain
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dzięki za radę. Dobrze wiedzieć , że wystarczy jeden port do dwóch monitorów.
O ile monitory to obsługują
W ogóle to patrzyłbym za czymś z thunderboltem żeby swobodnie podpiąć stację dokująca - to szlaenie wygodne rozwiązanie jak masz normalne stanowisko pracy (z monitorami, klawiatura, myszką, kablem do internetu)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Skontaktuj się z nami