Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: problem F - -

Domyślnie

przecieralem styki juz wielokrotnie, pomaga tylko na krótko
    a nie pamietam ani razu aby to wystepowalo w innych moich obiektywach z metalowym mocowaniem.
    U Ciebie w 18-200 po prostu wystarczyło czyszczenie, a w naszych to wygląda na feler niestety powszechny.

Nikt nie zmieniał mocowania w obiektywie?

Domyślnie

Miałem taki problem z 18-135 i odesłałem go do serwisu przez sklep, w którym go kupiłem. Po miesiącu Nikon nawet nie potwierdził przesyłki. Tak, że skończyło się na tym, że sklep wziął problem na siebie w ramach gwarancji, a ja dopłaciłem do Nikkora 18-200 i już nie mam problemu z F--. Od ponad roku nie miałem nigdy tej przypadłości. Mimo, że do D40 szkiełko 18-200 jest odrobinę za ciężkie i może się coś poluzować. Nie wydaje mi się, że jest to sprawa body. W moim 18-135 mocowanie było luźne od samego początku, jakby źle spasowane. Wcześniej używałem kita 18-55, też plastikowy bagnet i nigdy nie miałem problemu. Ale bagnet był spasowany OK. Moim zdaniem jest to problem mocowania obiektywu 18-135.
    D300S/1 J1 /N AF-S 35@1,8/ N AF-S 50@1,4/N AF-S 85/1,8/AF-S VR 18-200/ SB-800/ Capture NX2

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów