Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Byk

Domyślnie Byk

Dziś się zlitował. Ten byk doskonale wie o mnie od dawna, tak samo jak ja o nim. Przez 1,5 miesiąca czujny i nieuchwytny w dogodnych warunkach. Po wielu samotnych, zarwanych nocach, porankach i wieczorach w puszczy, godzinach bezruchu w deszczu i chłodzie, milionie miejscówek i kamuflaży, w końcu jegomość wyszedł dokładnie tam gdzie chciałem, dostojnie, spokojnie, jakby chciał wręcz powiedzieć 'przecież wystarczyło poprosić'

1.
    2.
    3.

Domyślnie

Pięknie wykorzytałeś jego pozowanie. Takie wypracowane kadry dają dużo radości.
    Miałem podobne zabawy z bykiem w czasie minionego rykowiska. Słyszałem go czasami czułem... wiedziałem że to mój ulubieniec z ubiegłorocznego spektaklu, wtedy był dwunastakiem o pieknej mocnej budowie poroża i czarnej barwie. Więc i moja wyobraźnia jeszcze bardziej się nakręcała... jaki jest w tym roku.
    Pewnego wieczoru, po wielu zasiadkach udało mi się go przechytrzyć.. i wyszedł z młodnika na skaraj polany.
    Wtedy iso iałem na maxa, zdjęcie techicznie kicha ale w moich rejonach byki pokazuja się tylko po zmroku i kiedy on panuje wracają do dziennych ostoii.
    Tak czy inaczej pierwszy raz próbowałem wabić i byk o dziwo podjął ze mną dialog po czym pokazał się na chwilę. I to zdjecie traktuje jako "najlepsze" z całego rykowiska:
    Z góry przepraszam, że w Twoim wątku je pokazuje ale to czysta pamiątka:

Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

Mocny byk Łukasz. Faktycznie szkoda, że nie w lepszych warunkach. Ja z wabieniem jeszcze nie probowalem. Moze za rok

Domyślnie

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że zdjęcia wyglądają na znacznie cropowane czy to tylko kwestia obróbki?

Domyślnie

Na 1 pięknie zapozował.
    Gratuluję ujęcia i cierpliwości

Domyślnie

@nikoniarz zdjecia sa przyciete ok 10% i to nie wszysykie. Byk wyszedl jak bylo jeszcze ciemno i padalo.

Uprawnienia umieszczania postów