Chyba znalazłeś. Ja miałem linka z forum adobe, potem przestał być aktywny. Pisałem parę postów wcześniej.
Szukaj
Chyba znalazłeś. Ja miałem linka z forum adobe, potem przestał być aktywny. Pisałem parę postów wcześniej.
Adobe mieszało coś z tymi swoimi stronami, stare linki przestały działać... Ale w tej chwili nie ma problemów z pobieraniem aktualnej wersji LR 6, 5 czy też 4.
D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie![]()
Mnie to i tak nie ratuje, bo straciłem część pracy, którą wykonałem na Lr Classic. Na szczęście nie było tego tak dużo, ale 2-3h jestem do tyłu.
Cześć! Ja akurat siedzę nadal na pudełkowym Lr3 + PS CS5 Ext. Pewnie wielu z Was przesiadało się z programu na program i dziś używacie najnowszych wersji.. Jedną rzeczą której mi brakuje (pracowałem przez chwilę na nowszym Lr) to możliwość zmiany balansu bieli pędzlem lokalnie. Pytanie; czy przesiadka na Lr Classic doda mi jakieś funkcje jeszcze które są warte zachodu? Trochę zarosłem tymi programami, mają wszystko czego potrzebuję (oprócz WB na pędzlu) i zastanawiam się czy warto przechodzić na abonamentową wersję.
;]
A weź sobie sprawdź sam. Najlepiej to zrobisz, bo wiesz czego Ci trzeba i co może być dla Ciebie ciekawe. Jak okres testowy Ci nie wystarczy to najwyżej zapłacisz za miesiąc. To akurat spora zaleta abonamentu.
Ach, to brzydko zrobili. Wcześniej ktoś pisał, że można z miesiąca na miesiąc rezygnować, wiec się zasugerowałem.
JEst przynajmniej wersja próbna.
dla mnie spoko zmiana to naprawde roznica w predkosci, dehaze, fajne sa te nowe gradienty z mozliwoscia zaznaczania obszaru, duzo nowych objektywow chociaz np 85 samyanga z chipem odnajduje mi jako nikkora 85 1.4 D ale to w kazdym programie tak go widzi wiec dziwne by lr widział go inaczej, ogolnie te plany nie sa takie złe jesli sie zarabia na fotografii
d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
https://500px.com/witoldpiotrowski
Akurat jeżeli chodzi o profile aparatów i szkieł, to można wgrać samodzielnie nowsze. Nie wiem jak do LR3, ale do LR5 wgrywałem nowsze jak już oficjalnie nie było wsparcia od Adobe.
Skontaktuj się z nami