Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dziwne, że W10 "nie widzi" S5Pro skoro nie ma problemu z D3/300...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Dziwne, że W10 "nie widzi" S5Pro skoro nie ma problemu z D3/300...
    Też mi się to wydaje dziwne, choć D3 i D300 są jednak od Fuji młodsze, aczkolwiek niewiele. Ale ostatnim aparatem, którego ja podłączyłem do kompa w celu zagrania zdjęć był jakiś Casio 15 lat temu... Czytnik jest szybszy, wygodniejszy, a nawet dla samego aparatu bezpieczniejszy...

Domyślnie

Bezpieczniejszy dla aparatu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Bezpieczniejszy dla aparatu?
    No tak... Przykład pierwszy - mam wirusa na kompie i jego kopia ląduje na aparacie... Niefajne, miałem kiedyś znajomego z telefonem (stare czasy, jakaś Nokia, ale już z kartą pamięci). Podłączenie do kompa kończyło się komunikatem antywirusa, podłączenie karty pamięci do telefonu i później do kompa też, za każdym razem...
    Przykład drugi - przy odrobinie pecha, mając walnięty kabel USB, możemy jednak zrobić elektryczną krzywdę...
    Oczywiście wiem jakiego trzeba mieć pecha, żeby tak skończyć. Chodzi bardziej o to, że jeżeli da się prościej, to po co komplikować? Czytnik rozwiązuje problem, a kosztuje od groszy, do pieniędzy adekwatnych z jakością samego czytnika...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    No tak... Przykład pierwszy - mam wirusa na kompie i jego kopia ląduje na aparacie...
    A to niby w jaki sposób skoro aparat nie pracuje pod system Windows?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Moim zdaniem obydwa sposoby są dobre (Aparat podłączany do komputera czy też karta do czytnika), a co kto wybierze to zależne jest od indywidualnych preferencji albo możliwości sprzętowo programowych.
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
    Moim zdaniem obydwa sposoby są dobre (Aparat podłączany do komputera czy też karta do czytnika), a co kto wybierze to zależne jest od indywidualnych preferencji albo możliwości sprzętowo programowych.
    Jestem tego samego zdania- każde z tych rozwiązań ma swoje plusy i minusy...

Domyślnie

A czy czasami S5pro nie ma jak D300/300s wyboru trybu USB ?? W D300/s jest wybór między PTP i MSD. Ten pierwszy może wymagać dedykowanego sterownika, ten drugi będzie działał ze standardowym sterownikiem dla pendrive'ów.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    A czy czasami S5pro nie ma jak D300/300s wyboru trybu USB ?? W D300/s jest wybór między PTP i MSD. Ten pierwszy może wymagać dedykowanego sterownika, ten drugi będzie działał ze standardowym sterownikiem dla pendrive'ów.
    Oba tryby bez problemu działają w przypadku D3/300...

ksh
    Gość

Domyślnie

D80, D90, D300 działa ale model o jedną generacje wstecz jak D200 już nie widzi się z Win10.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni