Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: BC-700 problem!

Domyślnie

Ostatnio chciałem załadować akumulatorki od myszki( podejrzewam, że są one już w nie najlepszej kondycji), po włożeniu jednego w ogóle go nie rozpoznała, tak jakbym nic nie włożył. Ale po ładowaniu( dosłownie kilka sekund w innej) bc-700 zaczęła ją widzieć i normalnie ładować. Dodam, że akumulatorek jeszcze w miarę pracuje, nie jest na pewno całkiem padnięty. Dlaczego taka hipersuper dobra ładowarka, która potrafi 'naprawiać' akumulatorki ma taki problem?
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Domyślnie

Pewnie zbyt małe napięcie akumulatora. Też kiedyś tak miałem z jakimś zestawem starszych aku. Kilka-kilkanaście sekund w zwykłej ładowarce, potem do BC-700 i już były widziane.

Domyślnie

O BC-700 wypowiedział się fachowo jeden z użytkowników naszego forum w innym wątku:

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Jeśli są kłopoty, to pytanie: czy sprawna ?
    Te ładowarki Technoline są produkowane trochę 'chałupniczo' - czyli nie wielka hala z falą lutowniczą na 200m - ale ręcznie lutowane elementy. Powoduje to znany problem: powtarzalności. Tak więc od szybkości produkcji zależy jej jakość i czasami kontrola techniczna nie wszystko wychwyci. Zdarza się, że w fabryce działa a u klijenta, po paru ładowaniach, już nie. Zdarza się też nie wszędzie polutowana płytka, lub zimny lut (za szybki). Jednak jest to znikomy procent wśród całości produkcji. Ja swoją najpierw rozebrałem, wszystko obejrzałem, poprawiłem lutowania tam, gdzie nie wytrzymywały 'mojej normy' - złożyłem i działa od dwóch lat, ładując akumulatorki średnio raz na tydzień przez całą noc.

Osobiście mogę powiedzieć, że nie znam lepszej ładowarki tego typu (no, może poza moją z pracy dyplomowej, ale to była wielka krowa do dużych, żelowych, akumulatorów).
    Co do "niewykrywania" akumulatorów jest to zabezpieczenie przed uszkodzonymi akumulatorami, które czasami włącza się w przypadku zbyt rozładowanych ogniw.
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

Co więcej, nie zawsze jest konieczność przekładania do innej. Ja miałem kilka razy tak, że jak włożyłem bardzo wyeksploatowany akumulator, to ładowarka go nie wykrywała, ale wystarczyło go nie wyjmować, tylko poczekać jakiś czas i zaczynała ładować.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zink Zobacz posta
    ładowarka go nie wykrywała, ale wystarczyło go nie wyjmować, tylko poczekać jakiś czas i zaczynała ładować.
    Zgadza się. Tylko to czasem to może trwać nawet i dwa dni.

Domyślnie

Kupiłem ostatnio BC700 i postanowiłem przeprowadzić test moich akumulatorów. Na początek poszły Energizer'y 2700mAh. Test trwa już ponad 27 godzin, na wyświetlaczu pokazuje że jeszcze 15 godzin zostało !W tej chwili pokazuje, że rozładowuje akumulatory. Spotkaliście się z takimi objawami? Czy to normalne ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Dopiero 27 godzin? Głowa do góry, u mnie to trwało jakieś trzy dni.
    F100 D600 28/1.8G 24-120/4VR 70-200/4VR SB910 SB700 3xYN-622N EPSON V-600

Domyślnie

czyli to normalne... dzięki za odp.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów