Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: BC-700 problem!

Domyślnie BC-700 problem!

Czesc,
    Stałem się posiadaczem takowej. Ustawiłem refresh i od dwóch dni coś się działo, dzisiaj od paru godzin nie ma zmian wartości mAh. Czy to koniec akcji, czy powinno się pojawić Full? W instrukcji nic o tym nie ma.
    Dzieki za pomoc.
    pozdr
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

W każdej sytuacji po zakończeniu działania powinno się pojawić "Full". Z tą ładowarką różnie bywa - pierwsza, którą kupiłem, totalnie fiksowała i wymienili mi. Teraz zauważyłem, że druga w trzecim kanale ładuje do napięcia 1,35V i dalej ani rusz - też wymiana będzie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

zdarza mi się przy ładowaniu maksymalnym prądem że aku za mocno sie nagrzeją i wtedy mam taki objaw jak Ty, ale wystarczy że nie odłączając zasilania je lekko ochłodzę i rusza aż do Full na wyświetlaczu
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Fajne zabawki macie. Wolne, drogie i na dodatek z procesorami.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Fajne zabawki macie. Wolne, drogie i na dodatek z procesorami.
    Wiem, już wiem, co Ty o tym myślisz. Podejrzewam, że w tym badziewiu jest jakiś Windows, co sprawia, że to nie jest stabilne
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Dzieki,
    Zobaczymy jak wyjdzie test
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

jakos dziwnie wolna jest i pokazuje ze zadem moj akumulatorek nie ma powyzej 2000
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

Jeśli ładowałeś je wcześniej szybką ładowarką lub są firmy Tanie I Przeterminowane to co się dziwisz ??

Domyślnie

Jakis czas temu stalem sie posiadaczem BC-900. Sprawdzilem posiadane akumulatorki GP 2100 - wczesniej ladowane kilka lat taka zwykla ladowarka Ben Electronic. Zawsze ladowalem 4 jednoczesnie, uzywane zawsze 4 na raz - krazyly pomiedzy starym kompaktem a ladowarka. Tylko jeden ma powyzej 2000 (po odswierzeniu).
    Jak sie przegrzeja to przestaje ladowac - chyba nawet w instrukcji jest to opisane - wystarczy poczekac az przestygna.
    pozdrawiam
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Domyślnie

Odgrzewam temat bo też mam dziwny problem z tą ładowarką. Otóż gdy ładuje wszystkie baterie słychać bardzo ciche "bzyczenie" po przyłożeniu ucha do ładowarki. Nie uznałbym, że coś jest nie tak gdyby nie fakt że szwankuje 2 komora ładowania. Podczas gdy wszystkie moje eneloopy ładują się do ok 2000 mAh to komora druga ładuje czasami do 3000mAh a czasami naładuje 1000 mAh. Aby sprawdzić tą przypadłość wykorzystałem funkcję rozładowania i ładowania na maxa. PS. Baterie mają niecałe pół roku więc to nie jest ich wina.

Spotkaliście się z czymś takim wcześniej??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów