Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: d300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

njght_84 czytuje to forum sporo (jestem nowy w temacie DSLR i lustrzanek AF), nie pisze za dużo bo jeszcze nie mam o czym ale jak widzę twoje posty to mi się wydaje ze ty nic innego nie masz do roboty tylko się kłócić i narzekać na nikony. ciesz się z dobrodziejstw rozmiaru matrycy DX i nie pier... ze DX nie nadaje się do portretów. wszystkie wady obiektywów zazwyczaj widoczne wyraźnie na FF na matrycy DX przestają być tak widoczne. jedyne czego się trzeba nauczyć to mnożenie i dzielenie przez 1.5. A pisanie ze d200 nie jest alternatywa dla d70s to jak pisanie ze d2xs nie jest alternatywa dla d200. nikon nie zmienia standardów tylko udoskonala produkty - nawet stare obiektywy da si podpiąć do nowego nikona. nie jestem profesjonalista i nie mam doświadczenia w DSLR ale zanim kupiłem d200 to przez 2 tyg bawiłem się właśnie d70s +18-135dx (i jego właśnie miałem kupić) jednak pewnego razu wpadł mi w ręce d200 i różnica była duża nawet na pierwszy rzut oka - ISO100, interwal, 5fps, 11 punktowy af - kupiłem d200 i wszystko to się mi przydaje. a różnica w cenie... no cóż jakoś się znalazło środki.

co do następcy d200 - ja przypuszczam ze będzie DX, dostana matryce z zakresem ISO 50-3200 a może nawet 25-3200 i forsowanie do 6400 mniej szumiącą na wysokich ISO, autofokus z d2xs, może tez migawkę, być może pierdoły jak większy wyświetlacz - powyżej 3 cale, parę dodatkowych przycisków i wygodniejszy pasek na szyję. na pewno będzie pancerny choć mógłby być trochę lżejszy. na pewno według njght_84 będzie miał pełno wad i bedzie gorszy od jego d70s...
    D200|17-55 f/2.8|105 f/2.8 MICRO|70-300 f/4.5-5.6G VR |50 f/1.8|18-70 F/3.5-4.5|MBP 17'' 2.4GHz Hi-Res

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k-zu Zobacz posta
    njght_84 czytuje to forum sporo (jestem nowy w temacie DSLR i lustrzanek AF), nie pisze za dużo bo jeszcze nie mam o czym ale jak widzę twoje posty to mi się wydaje ze ty nic innego nie masz do roboty tylko się kłócić i narzekać na nikony. ciesz się z dobrodziejstw rozmiaru matrycy DX i nie pier... ze DX nie nadaje się do portretów. wszystkie wady obiektywów zazwyczaj widoczne wyraźnie na FF na matrycy DX przestają być tak widoczne. jedyne czego się trzeba nauczyć to mnożenie i dzielenie przez 1.5. A pisanie ze d200 nie jest alternatywa dla d70s to jak pisanie ze d2xs nie jest alternatywa dla d200. nikon nie zmienia standardów tylko udoskonala produkty - nawet stare obiektywy da si podpiąć do nowego nikona. nie jestem profesjonalista i nie mam doświadczenia w DSLR ale zanim kupiłem d200 to przez 2 tyg bawiłem się właśnie d70s +18-135dx (i jego właśnie miałem kupić) jednak pewnego razu wpadł mi w ręce d200 i różnica była duża nawet na pierwszy rzut oka - ISO100, interwal, 5fps, 11 punktowy af - kupiłem d200 i wszystko to się mi przydaje. a różnica w cenie... no cóż jakoś się znalazło środki.

co do następcy d200 - ja przypuszczam ze będzie DX, dostana matryce z zakresem ISO 50-3200 a może nawet 25-3200 i forsowanie do 6400 mniej szumiącą na wysokich ISO, autofokus z d2xs, może tez migawkę, być może pierdoły jak większy wyświetlacz - powyżej 3 cale, parę dodatkowych przycisków i wygodniejszy pasek na szyję. na pewno będzie pancerny choć mógłby być trochę lżejszy. na pewno według njght_84 będzie miał pełno wad i bedzie gorszy od jego d70s...
    no coz.. jestem dosc indywidualnym uzytkownikiem i nie ma tu miejsca dla mnie...
    pozdrawiam i obiecuje napisac nastepnym razem tylko same superlatywy
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Jest już prototyp D3x Nie było jeszcze oficjalnej prezentacji ale w Kanadzie jeden skośnooki gość już tym super sprzętem robi foty.
    http://www.pbase.com/nrg_alpha/d3x
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andre84 Zobacz posta
    Jest już prototyp D3x Nie było jeszcze oficjalnej prezentacji ale w Kanadzie jeden skośnooki gość już tym super sprzętem robi foty.
    Fajna grafa
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

night_84 Ty chyba sam sie ze swoim indywidualizmem co do wymagań nie możesz dogadać

Jak juz JK powiedzial. Nie narzekaj tylko jak sie nie podoba to zmieniaj system i RÓB foty a nie tylko biadolisz. Otwierajac kazdy post w ktorym Ty zabierasz glos wiadomo co sie swieci. Marudzenie i nic wiecej

I jak juz tak porownojesz cene 7k za 5D to znajdz tez tak "niski" odpowiednik u Nikona bo troche brak obiektywizmu w tym

Domyślnie

a tak z czystej ciekawości gdzie można kupić 5D za 7 tys i to z fakturą?
    pozdrawiam Piotr

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wlasnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Fajna grafa
    zwłaszcza spust migawki - booooski
    D7200

Domyślnie

Oj tak... mam nadzieję że nikt nigdy nie wpadnie by w Nikonach był taki spust. Może jestem konserwatywny ale wolę okrągły guziczek. A za sam taki dzyndzel Nikon powinien zwracać przy zakupie tak ze 1000zł. :P
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andre84 Zobacz posta
    ...i właśnie dzięki takim przykładom radosnej twórczości widać, za co Nikon płaci tyle kasy Giorgetto Giugaro...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów