njght_84 czytuje to forum sporo (jestem nowy w temacie DSLR i lustrzanek AF), nie pisze za dużo bo jeszcze nie mam o czym ale jak widzę twoje posty to mi się wydaje ze ty nic innego nie masz do roboty tylko się kłócić i narzekać na nikony. ciesz się z dobrodziejstw rozmiaru matrycy DX i nie pier... ze DX nie nadaje się do portretów. wszystkie wady obiektywów zazwyczaj widoczne wyraźnie na FF na matrycy DX przestają być tak widoczne. jedyne czego się trzeba nauczyć to mnożenie i dzielenie przez 1.5. A pisanie ze d200 nie jest alternatywa dla d70s to jak pisanie ze d2xs nie jest alternatywa dla d200. nikon nie zmienia standardów tylko udoskonala produkty - nawet stare obiektywy da si podpiąć do nowego nikona. nie jestem profesjonalista i nie mam doświadczenia w DSLR ale zanim kupiłem d200 to przez 2 tyg bawiłem się właśnie d70s +18-135dx (i jego właśnie miałem kupić) jednak pewnego razu wpadł mi w ręce d200 i różnica była duża nawet na pierwszy rzut oka - ISO100, interwal, 5fps, 11 punktowy af - kupiłem d200 i wszystko to się mi przydaje. a różnica w cenie... no cóż jakoś się znalazło środki.
co do następcy d200 - ja przypuszczam ze będzie DX, dostana matryce z zakresem ISO 50-3200 a może nawet 25-3200 i forsowanie do 6400 mniej szumiącą na wysokich ISO, autofokus z d2xs, może tez migawkę, być może pierdoły jak większy wyświetlacz - powyżej 3 cale, parę dodatkowych przycisków i wygodniejszy pasek na szyję. na pewno będzie pancerny choć mógłby być trochę lżejszy. na pewno według njght_84 będzie miał pełno wad i bedzie gorszy od jego d70s...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami