Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
Taki kadr przyszedł mi do głowy:
Po lewej 2/9 ulotna chmura, 2/9 po skosie stabilna i wieczna góra. W lewym dolnym rogu spokojne wzgórza, w prawym górnym pędzące chmury...
Co o tym sądzisz? Gra wizualna jak powyżej. Zaś horyzont spada do "bezpiecznej" 1/3 wysokości kadru.
Choć z drugiej strony, jak wracam znowu do Twojego oryginału, to pozostaje tu więcej dodatkowych "smaczków" kompozycyjnych. Droga. Zielona, piękna, malownicza. Góra i wzgórza, tworzą wizualną "strefę buforową" pomiędzy niebem a łąka. Stąd horyzont w połowie kadru nie przeszkadza tu tak, jak w większości zdjęć z horyzontem w połowie.
Po iluś krotnym obejrzeniu zdjęcia został bym jednak przy oryginale. Wszystko dopracowane, skomponowane, wiele ciekawych krajobrazowych zestawień. Po prostu "gra" pomiędzy chmurą a górą od razu rzuciła mi się w oczy. W oryginalnym zdjęciu jest jednym z wielu aspektów bogatej i ciekawej kompozycji zdjęcia.
Gratuluję.
Jak już wcześniej pisałem cieszę się, że zdjęcie skłania do własnych poszukiwań. Wszelakie próby jak najbardziej wskazane. Wszak wtedy człowiek się najwięcej uczy. A to uważam za największy atut Nikoniarzy. Nigdzie w sieci tyle się nie nauczyłem o fotografii jak właśnie tu. Ze świeczką szukać portali gdzie poza "lajkami" i "okejami" można podyskutować o zdjęciach. A nawet jak się znajdzie dyskusję są eufemistycznie rzecz ujmując miałkie.
Co do samej propozycji to trudno mi się nie zgodzić z puentą Szkoda by było obcinać dół, który wiele wnosi do kompozycji. Pozdrawiam.

Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
Ciekawa fota, z przyjemnością się takie krajobrazy ogląda
Dzięki

Cytat Zamieszczone przez -zahir- Zobacz posta
Bardzo przyjemny obrazek, zapraszające światło na pierwszym planie i świetne kolory
Gęsty filtr ładnie temperuje takie południowe mocno agresywne światło. Dzięki.