Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie A jednak się przekonalem

Witam

Spędziłem ze 2 tygodnie na czytaniu testów a to o Olympusie E410 a to o Canonie 400D w końcu o Nikonie D70s lub D40/D40X. Cóź w 90 procentach jestem przekonany do firmy NIKON!!. Nie wiem jeszcze jaki model sobie kupie. Wiem, że to jeszcze odległy czas (planuje go zakupić po wakacach) i stąd nie wiem jeszcze co wybiorę. Jeśli uda mi się zaoszczędzić będzie to d80 jeśli nie pozostanie D40/d40x + 18-55 i 55-200VR. Szkoda, że w D40/40X nie ma podglądu glebi ostrości ale chyba da się bez tego żyć. Tak więc mam nadzieje, że nie zmienie zdania, choć podoba mi się ten E410 Olympus ( naprawdę postarali się aby nie szumiał, miał dobre szkło jako kitowe i kusi większą ilością zastosowanych funkcji od D40/D40X). Czy popieracie mój pogląd na D40/D40X?

Sylwek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sylwester Zobacz posta
    Czy popieracie mój pogląd na D40/D40X?
    W 100%
    W D80 mam podgląd GO, ale używałem go chyba ze dwa razy od września...
    "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
    www.TadeuszTurski.info

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Mam nadzieję, że kolega, wie iż z D40(x) można zapomnieć o AF w większości szkieł (kity w to nie wchodzą)?

Chyba zmienię sobie ksywę na antymisjonarz_D40

Domyślnie

(...) Jeśli uda mi się zaoszczędzić będzie to d80 jeśli nie (...)
    Sylwek
    Jeśli nie to poczekaj i "dooszczędź"...
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Wiem wiem, że D40/40X pracuje z nowymi obiektywami z silnikiem, a pozostałem można podpiąć tylko ostrzenie jest manualne lub nie działa pomiar światła.

Domyślnie

Zapomniałeś jeszcze o jednym Forum Użytkowników Nikon Klub Polska to najlepsze forum na świecie i chociażby dlatego warto dołączyć do grona Nikoniarzy

Domyślnie

ja używam ostanio podglądu głębi dośc często odkąd zaskoczyłem że takie cos jest w moim cacku to używam zwłaszcza jak chce mieć odpowiednią głębie ostrości. pzdrt
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Wiem wiem, że D40/40X pracuje z nowymi obiektywami z silnikiem, a pozostałem można podpiąć tylko ostrzenie jest manualne lub nie działa pomiar światła.
    pomiar swiatla nie bedzie tez dzialal w d80 z obiektywami bez cpu, a wszytskie nowsze obiektywy i tak maa silnik wiec problemow nie bedzie. jedynie ze stalkami tu na razie nieciekawie. niemniej bardzo lubie robic zdjecia D40 i uwazam ze to swietny aparat
    podpis nieczytelny

Uprawnienia umieszczania postów