Czasami działa super, a czasami nie da się zrobić ani jednego zdjęcia, mam wrażenie że częściej pojawia się to w gorszym świetle i najmniej na D5100 ale może to być przypadek.
Testowane na paru aparatach z różnym firmware starym/nowym.
Gdzieś wyczytałem że to brak styku wewnątrz gdzie przesuwa się po taśmie ale jeszcze tego nie rozkręcałem.
Gdyby to był słabo kontaktujący styk wewnątrz obiektywu, to powinno być tak samo na różnych korpusach.
U mnie taki objaw, jak na filmie jest z D750. Za to z moimi D70s i D5500 nie ma tego objawu.
Gdyby to był słabo kontaktujący styk wewnątrz obiektywu, to powinno być tak samo na różnych korpusach.
U mnie taki objaw, jak na filmie jest z D750. Za to z moimi D70s i D5500 nie ma tego objawu.
Jestem świeżo po zakupie, przy kiepskim świetle (w mieszkaniu) ustawia ostrość, pstryk i zdjęcie jakby poruszone jakby AF trafił w nic.
Na dworze w dzień obraz piękny.
Tworzę gadżety reklamowe i prezenty z personalizowanym nadrukiem.
Potrzebujesz kubeczka z ulubionym zdjęciem? Może poduszkę z nadrukiem sprawdź mój sklep. alenadruk.pl
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami