Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Blog o fotografii

Hej, chciałbym się pochwalić, a zarazem poddać surowej ocenie moje zdjęcia. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Pozdrawiam
    https://raczkovsky.wordpress.com

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Domyślnie

Witam,
    pierwsze co mnie w jakimś sensie zraziło to... brak zdjęć jak się wejdzie na bloga.
    Znacznie bardziej zachęcające są wpisy, kiedy od razu przez kliknięciem widać jakieś zdjęcie - zdjęcie/tytuł wpisu/kilka słów wprowadzenia
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

jak na bloga o fotografii to mało zdjęć i dużo reklam. Czyli proporcje odwrotne niz być powinno.

Domyślnie

Hej. Z tymi zdjęciami na samym początku postów też tak myślałem, będę musiał zmienić motyw strony, ale do zrobienia. Dzięki.
    Co do odwrotnej proporcji, też racji w tym jest. Czasem się demotywuję tym, że żeby wstawić zdjécia na bloga, musze kupę czasu poświęcić na tekst. Poza ostatnim postem wszystkie teksty, miały jakby nawiązać do opisu mojej osoby I przygody z fotografią. Jednak do ostatniego postu czytaj zdjęcia dodałem historyjkę, która rzuca pewien punkt widzenia na dane zdjęcie. Może to jest ciekawa forma na skuszenia widza do zatrzymania się nad fotografią i dostrzeżeniu czegoś wiecęj w obrazku? Taka forma wyimaginowanego reportażu?
    Dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dregnapieda Zobacz posta
    ... a zarazem poddać surowej ocenie moje zdjęcia.
    No, to będzie tak: tekst źle sformatowany /używaj opcji wyjustuj/, błędy ortograficzne /samotne literki na końcu wierszy, za dużo przecinków lub ich brak, za długie zdania/, błędy gramatyczne /"O mnie to" okropieństwo/.
    W galerii zdjęcia ciekawe, ale "misz-masz" odpycha. Posegregować, ułożyć, ew. opisać.
    Strona zapowiada się ciekawie, ale wymaga jeszcze dużo pracy, a później dopieszczenia.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

teraz pisać sobie każdy może...
    może lepiej poprzestać na zdjęciach, bo czytać się nie chce. a żeby pisać 'O' to trzeba umieć
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 12-05-2017 o 12:37

Domyślnie

Dzięki. Tak jak już wspomniałem na moim blogu, polonistą nie jestem. Myślę że z ortografią poradzę poprzez użycie edytora, który poprawi ewentualne błędy za mnie. Czytanie książek też jest pomocne. Odnośnie tekstów, to sam je piszę.Przyjmuję na klatę, że mogą być niespójne, za bardzo złożone, ciężkie do strawienia, ale popracuję nad tym żeby jakość postów była porównywalna do zdjęć. Nie zmienia to faktu, że pisanie tego opowiadania do ostatniego zdjęcia sprawiło mi przyjemność. Stronę internetową powoli będę dopieszczał, jak to ujął amirez. Przede wszystkim skupiam się na zdjęciach i na ich jakości. Dzięki jeszcze raz za opinie. Pozdrawiam