Szukaj
Lisek na tle pozostałych wygląda znakomicie. Lisek jest świetny nawet bez tego tłaResztę traktuję jako eksperyment. Niestety mało udany
![]()
Fuji
stock ojojojoj skąd tyle jadu? Patrząć na Twoje zdjęcia w blogu nie widzę jakiegoś artyzmu, może klasyczny ból?
A czym się różni rok 1994 od 2017
basket ale dlaczego nie udane?
Ciekawe. Mało jest takich innych zdjęć, więc obejrzałem z zainteresowaniem. Nie przeszkadza mi data![]()
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
gdzież tam jadu![]()
A nie sadzisz że to zdjęcia nieco trąca myszką ? Zarówno w kwestii kadrów, obróbki i fajerwerków jakie w nich zastosowano ?
Jak dla mnie takie cos zupełnie nie powinno powstac a juz być pokazywane publicznie.
Na blogu nie ma artyzmu bo ja nie człowiek robiący artystyczne fotki![]()
PiKa zdjęcia są z lat 2015 - 2017
stock - nie nie sądzę, że trącą myszką - co więcej nie spotkałem w PL żadnego innego fotograda robiącego zdjęcia tego typu na długim czasie naświetlania - dopiero w tym miesiącu w digital camera pisano o tej technice
a obróbka? nie ma jej tutaj za wiele - wywoływanie z RAW'u na zasadzie podbij lekko nasycenie czarne i troszkę balans bieli/kolorów - ale to tylko kosmetyka - żadnego photoshopa i wodotrysków z nim związanych
a co to znaczy, że trącą myszką pod względem kadru i fajerwerków?
bo z tego co wiem to odkąd wynaleziono fotografię ok 1839r. zmienił się tylko sprzęt ale zasady zostałyjedynie co to pomysły są nowe ale i te są wtórne i bazują na zasadzie "a gdyby zamiast..." a baza zostaje ta sama.....
Prosiłbym jak w 1 wątku - konstruktywnie a nie jak kobieta "NIE BO NIE" :P :P
może i prawda
nawet nie zauważyłem jak te czas przeleciał..... ale 2 lata miałem wycięte z życia więc możliwe![]()
Szczerze, najbardziej podobają mi się te ujęcia z dłuższym naświetlaniem i zabawą ogniskową. Techniki te znane są już od dawna, w Digital Camera czy innych magazynach temat ten jest powtarzany co jakiś czas. Ogólnie radziłabym Ci popracować nad techniką - zdjęcie z lisem byłoby o wiele ciekawsze gdyby ostrość padła w oko i gdybyś miał poprawnie ustawione parametry bo wydaje się, że jest delikatnie poruszone. Z każdym ujęciem będzie lepiej
Pozdrawiam
D5100, N35 1.8, N50 1.8, Pentacon50 1.8
Skontaktuj się z nami