Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: pomoc

Domyślnie pomoc

cześć
    jestem posiadaczem Nikona d50 AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6G ED
    wyjezdzam na wakacje co jeszcze potrzebuję aby zrobić ciekawe fotki
    filtry, tani obiektyw,z góry dziękuję za wyrozumiałość i pomoc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t.kobrzak Zobacz posta
    (...)
    jestem posiadaczem Nikona d50 AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6G ED
    wyjezdzam na wakacje co jeszcze potrzebuję aby zrobić ciekawe fotki
    (...)
    Chyba tylko umiejętności (bo do tego co posiadasz nawet pogoda jest nie potrzebna)... Właściwy sprzęt już masz... Może tylko karty pamięci o odpowiednio dużej pojemnosci (zalezy jak długie wakacje). Moze filtr polaryzacyjny, ale do tego obiektywu... Bedziesz musial sie sporo nim nakrecic zeby osiagnac zamierzony efekt. Do polara najlepiej obiektyw w ktorego symbolu jest IF.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Maciek321 ; 02-06-2007 o 02:09
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

proponowałbym Nikkor 55-200 mm f/4.0-f/5.6G DX AF-S VR (nowsza i trochę lepsza optycznie wersja Nikkora 55-200 mm f/4.0-f/5.6G DX AF-S)

http://cyfrowe.pl/karta_produktu.php?idProdukt=3462
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

proponuję jakiś databank. jest niezastąpiony w przypadku dłuższuch wakacji i dużej ilości zdjęć a nawiasem mówiąc szybko się zwróci bo nie będziesz musiał wydawać na zgrywanie płytek za granicą co kosztuje niejednokrotnie duuuużo kasy (turysta którego się nie naciągnie to nie turysta )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterixII Zobacz posta
    proponuję jakiś databank. jest niezastąpiony w przypadku dłuższuch wakacji i dużej ilości zdjęć a nawiasem mówiąc szybko się zwróci bo nie będziesz musiał wydawać na zgrywanie płytek za granicą co kosztuje niejednokrotnie duuuużo kasy (turysta którego się nie naciągnie to nie turysta )
    Tylko, że przy dzisiejszych cenach kart, wszelkie databanki zaczynają tracić sens...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

rsz ja na wakacjacj zrobiłem 3500 fotek (duzo z nich to były rawy) zmieścisz je na karcie? za nagranie na płytkę życzyli sobie 10 dolców !!!! i co ty na to

Uprawnienia umieszczania postów