Szukaj
fader_audio - prawda prawda![]()
![]()
![]()
D 600| N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700
w tym momencie trafiles na shitliste wiekszosci forum. nie ma sie czym przejmowac
nota bene: 20d to polka d200/d100
old punks never die
http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H
No, no ... brawo. Dawno już takich bzdur w takim idiotycznym i niepotrzebnym wątku tu na forum nie czytałem. Trza to zamknąć i skasować.
RESPECT MY AUTHORITY !!!
D80 + T12-24/4 + N18-70 + N70-300VR + Pentacon 200/4
"Prawda prawda, mam od kilku dni Canona 20d wcześniej d50 i d70 Canon jest lepszy..."
JUZ NIE ZYJESZ !!!
W razie, gdyby ktos powyzsza wypowiedz potraktowal inaczej niz zart - niech sobie najpierw uczciwie palnie mlotkiem w dynie. Ale tak FEST...
Pozdro
"No, no ... brawo. Dawno już takich bzdur w takim idiotycznym i niepotrzebnym wątku tu na forum nie czytałem. Trza to zamknąć i skasować."
Eric T. Cartman, i wpadles nagle na pomysl, aby sie w ten sposob z owej grupy wyroznic? To powiedz mi tylko, czy na korzysc, czy wrecz przeciwnie...? bo jakos nie moge sie zdecydowac...
Owszem, przyznam racje, ze miejsce na taki watek znajduje sie raczej w dziale Cafe, jednak sposob zakomunikowania tej wiadomosci wydaje sie lekko nietrafionym...
Ostatnio edytowane przez Seeker ; 03-06-2007 o 14:15
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Oj koledzy się na tego canona zagotowali - jak dzieci w piaskownicy
Co do FZ-50 to chyba najlepszy kompakt na rynku - zrobiłem nim kilkaset zdjęć i
PLUSY:
1) ustawienie prawie wszystkiego bez odrywania oka od wizjera (nie ekraniku!)
2) 2 pokrętła z przyciskiem FN i mamy ergonomię wzorcową - mi nawet bardziej pasuje od D80 którego przez chwilę macałem - żeby mieć lepiej to już chyba trzeba D200 (oj dostanie mi się za to pewnie
3) OBIEKTYW 35-420 jest ZAJ...STY - czegoś takiego w nikonie, canonie i innych lustrach chyba nie znajdziecie ...
Wg. niektórych testów sam obiektyw jest wart ceny całego aparatu - zresztą jest tańszy od np 70-300 VR a gzie do tego jeszcze pucha ?
4) stabilizacja obrazu naprawdę działa i to bardzo dobrze - mam teraz 55-200 VR więc mogę zrobić testy porównawcze
5) Przy foceniu np ślubu można wyłączyć jakiekolwiek dźwięki i nikomu nie przeszkadzamy
6) obiektyw nie wydłuża się przy zmienie ogniskowej, nic się na zewnątrz nie kręci przy AF
WADY
1) szumy - nawet przy iso 100 dół ciemnej chmury był dla mnie nie do przyjęcia
2) tylko 3 zdjęcia seryjne, a po pierwszym obydwa ekraniki robią się czarne i dwa następne to loteria !
3) mały wyświetlacz (chociaż jest obracany – lecz nie tak jak w canonie i np. ze statywem nie będzie to współpracowało)
4) czy wspominałem już o szumach ?![]()
######################D50 | T17-50 | 55-200VR | T90
Chyba troszkę sie wqr i łem ale na szczęście nikt tego nie wziął do siebie i kilka osób pielęgnuje ten bardzo ciekawy temat chociaż nikt już nie wie o co chodzi.Owszem, przyznam racje, ze miejsce na taki watek znajduje sie raczej w dziale Cafe, jednak sposob zakomunikowania tej wiadomosci wydaje sie lekko nietrafionym...
RESPECT MY AUTHORITY !!!
D80 + T12-24/4 + N18-70 + N70-300VR + Pentacon 200/4
btw, prawde mowiac nie jest to porownanie marek, lecz typow aparatow i ma sie troche nijak do tytulu watku...
"Oj koledzy się na tego canona zagotowali - jak dzieci w piaskownicy"
A uwaznie czytalismy?
"W razie, gdyby ktos powyzsza wypowiedz potraktowal inaczej niz zart..."
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami