Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Smile Lumix kontra nikon

ostatnio kolo dał mi się pobawić Lumixem LZ 50 wziełem go do ręki i stwierdziłem że jest całkiem całkiem
    robi fajne fotki ma duzo bajerów nawet więcej niż nikonek itp w łapce leży fajnie stwierdziłem że to całkiem przyzwoity sprzęt nie jest plastikowy i nie wygląda jak zabawka ale za żadne skarby bym nie zamienił go na mojego nikosia coś w tych nikonach jest magicznego co o tym sadzicie ma ktoś ochotę wypowiedzieć się na ten temat tak z ciekawości chcę poczytać co inni mają do powiedzenia

Ps. Pozdro dla wszystkich ni-koniarzy
    D70s nikkor 18-70 mm / Nikkor 50 mm 1.8 D / CF extreme III

Domyślnie

hehe, miałem to samo z canonem, przymierzałem się do 300D, 350D, 400D i pomacałem D50 i tak już zostało

Domyślnie

A ja zawsze marzyłem o tym by stać sie posiadaczem Nikona... Miałem D50 (dalej z niego korzystam - sprzedałem go firmie w której pracuje) teraz mam D80... I nikt mi nie wmówi że jest coś lepszego. Bawiłem się jakąś lustrzanką Koniki (nie pamiętam typu) ale tak mi jakos nie pasowała... Jestem zadowolony z tego co mam i nikt nie wmusi we mnie nic innego...
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Mam lumixa i D80. Lumix jest fajny ale to caly czas bardziej zabawka Jak dla mnie przepaść między tymi aparatami na korzysc nikona naturalnie
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ponoć pierwsze słowo jakie powiedziałem, to nie było "tata", ani "mama", tylko "Nikon!" Nie mogło byc inaczej, to przeznaczenie :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ponoć pierwsze słowo jakie powiedziałem, to nie było "tata", ani "mama", tylko "Nikon!" Nie mogło byc inaczej, to przeznaczenie :]
    Dobre... Ja też... Nikon to jest to, ewentualnie jakis Nikkor
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdynia / Łódź

Domyślnie

Ja za to drodzy koledzy, marzyłem i marzę wciąż o poprawnej polszczyźnie.

Pozdrawiam.
    D50; N18-70; N50 1.8 D; SB800

Domyślnie

[QUOTE=Piotr D;316796]
    robi fajne fotki ma duzo bajerów nawet więcej niż nikonek itp
    [QUOTE]

hihi

Domyślnie

zalozcie jakas sekte
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

lumix fz 50 ok fajny aparat tez byłem nim zainteresowany ale stwierdziłem po co wymnieniac cp5700 na podobna hybryde, i tak w kółko macieju. postanoiwiłem nabyć lustro i nigdy tego nie będę zalował. przykład prosty wystrczy zobaczyc porównanie hybrydy z lustrem na dpriev i wszysko jasne.po za tym mma dośc duże dłonie wiec lumix jest za mały. czy lustro ma jakieś ograniczenie - może jedno finanse właściciela. dodam jeszcze ze każdy z ludzi posiadających lustrznaki robiac fotki kompaktem brakuje im tego klapnięcia - prawda? pzdr
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów