Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

No ale właśnie pukawki sprzedaje się też legalnie. Także do Kongo czy Rwandy. Poza tym to tylko przykłady, bronią handluje się na całym świecie i sprzedawcy mają świadomość, że nie zawsze będzie ona służyła tylko do obrony. To, że coś jest legalne nie oznacza z automatu, że jest ok. Cezary pytał co sądzimy o takich przedsiębiorczych ludziach jak osoba z ogłoszenia więc się wypowiedziałem. Za siebie.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 11-04-2017 o 11:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    heh - ciekawa akcja. Oczywiście do sprzedającego nic nie mam - może ze swoim dorobkiem zrobić co chce, ale kupujących to nalezałoby wystrzelać. Bo to ewidentne dziadostwo w taki sposób oszukiwac.
    Sprzedający namawia do popełnienia przestępstwa (wykroczenia?).

A nawet jeśli to nie jest namawianie, to jest to złe zachowanie.

Analogiczny (chociaż znacznie "cięższy" gatunkowo) przykład, to farmaceuta sprzedający "preparat X i preparat Y, oba legalne, ale jak się je połączy i zastosuje procedurę taką i taką to dostaje się tabletkę gwałtu".
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Zycie szybko zweryfikuje nabywce i jego zdolnosci.

Domyślnie

Życie zweryfikuje, ale kilka par może się na takim "fotografie" nieźle przejechać. Ja mam bardzo negatywne odczucia wobec obu stron transakcji kupna/sprzedaży portfolio.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

A ja mam podobne odczucia co poprzednicy. Obie strony robią źle, a w gruncie rzeczy to sprzedający gorzej, bo tak naprawdę to on oszukuje ludzi. Wie przecież że jego zdjęcia nie będą użyte zgodnie z przeznaczeniem i godzi się z tym. Może miał ku temu powód (np. chciał pokazać że nie wszyscy w branży są uczciwi i chciał uwrażliwić pary młode na taki proceder), ale jak robił to tylko dla zysku to on ponosi najwięcej winy. Tak jak handlarz autami, który spawa dwa złomy i sprzedaje jako nówka sztuka, która później rozbija się na pierwszym drzewie zabierając ze sobą parę ofiar.
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12