Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 96

Wątek: Dress code

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Nie przesadzajmy z tymi muchami, krawatami i koszulami w spodnie. Czasy januszy sztywnej mody na weselach dawno się skończyły. Ja teraz kupiłem fajne eleganckie polówki, do tego spodnie eleganckie, ale nie na kant, marynarka jak zimno, ale marynarka nie od kompletu spodni na kant i jak do trumny. Mi strasznie przeszkadza koszula w spodniach, i sztywne ubranie. człowiek często kuca, lub staje na palcach z wyciągniętymi rękami żeby zrobić zdjęcie, koszule ciągle wyłażą, gdzie trzeba często to poprawiać, do tego mając koszule w spodniach jest przewaznie mocno ściśnięty pasek,co często wywoła je ból pleców... Do tego jeszcze muszka i na kelnera, eee to nie dla mnie

Teraz widziałem że jest moda na arabskie brody, koszule rodem "dostałem na magazynie ubranie robocze" do tego skórzane pasy reporterskie, najlepiej brązowe żeby najmocniej rzucały się w oczy. Ostatnio byłem jako gość na dwóch weselach i i dwa razy spotkałem takich fotografów. Inne rejony, inni ludzie, ale byli identyczni - jak by byli zeskanowani z jakiegoś katalogu o modzie amiszów. Może to wygląda, ale takie chodzące bombki choinkowe, które rzucają się w oczy. Styl na Amisza
    Jutrzejszy zestaw na ślub, nie ma jeszcze egipskich upałów więc koszula z długim rękawem, ale w zapasie są polóweczki z krótkim rękawem... Zaraz mi się dostanie pewnie po uszach, że to nie dreskod bo nie ma krawatu, spodni na kant i kompletu garniturowego, szytego na miare w butiku u wÓjka stasia na starym miescie ale co mi tam...

osiemznaków
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

tzw. casual, o właśnie, przeważnie będzie stosowny

Domyślnie

Ta, mam brązowe skórzane pasy rzucające się w oczy, mam też materiałowe pasy, mam też szafę pełna różnych rzeczy. Chcecie zobaczyć do tej szafy i się dalej pośmiać ? ale nie noszę do tego brody drwala i rozczochranej czupryny chociaż tylko o tym wspomniałem, to nie widzę problemu ze ktoś sobie wybiera taki styl. W przeciwieństwie do niektórych tutaj, gdzie przeczytali w Wikipedii czym jest "dresscode" i robia z siebie wielkich stylistów. Chodzących po bulki do sklepu w garniakach, a w domu jak nikt nie widzi to kuboty i skarpety po kolana chociaż kuboty to fajne kapcie były i co...

Pokażcie wszechwiedzący styliści w czym wy focicie śluby!? Bo rozumiem że focicie i wiedza oparta na doświadczeniu? Jeśli ktoś nawet biega w jeansach i koszulce ze swoim logiem, i trzepie 30-40(znam takiego kamerzystę) ślubów rocznie i robi to dobrze, za dobrą kasę, oddając fajne materiały, to jakie to ma znaczenie, to nie wy mu do gara żarcie wrzucacie. Jak nie pasuje, ubierać garnitur, sznur na szyję i lakierki walące po oczach do tego i robić po swojemu, jak komuś obiektyw spadnie na głowę i pierdyknie w kalendarz to przynajmniej nie będzie trzeba przebierać - tylko prosto do trumny w tym idealnie pasującym garniturze
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 29-05-2017 o 11:55

Domyślnie

Specjalnie dla Ciebie zrobię sobie selfika w sobotę.
    D814 | 12-300/1.4-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dandan Zobacz posta
    Specjalnie dla Ciebie zrobię sobie selfika w sobotę.
    Pewnie nie dla mnie, bo ja mam ... eeee... ale z ciekawości można zobaczyć, inni też sobie podpatrzą. - fajnie jak ktoś się wypowiada w temacie i pokazuje innym jak to wygląda w praktyce - szkoda że zaraz się zlatują hejterzy i robią wyśmiewki Ja muszę się sprężyć i wybrać się na jakieś zakupy, bo w czerwcu czeka mnie 8 repo, w tym są z dnia na dzień i nie będzie czasu ani sił na pranie. Tak serio, wracając do tematu garniaka, spójrzcie z tej strony: są setki kilometrów dojazdów - ubierasz się w domu, wchodzisz do samochodu i śmigasz kawał drogi na ślub i nie ma czasu na przebranie się, często śmiga się na śluby z dnia na dzień, dodatkowo plenery w między czasie, często trzeba się przebierać "gdzieś w terenie" w ostatniej chwili, przed ślubem. Człowiek nie ma czasu w takich momentach na nic, a co dopiero ciskać się w garniturach - w takim ubraniu biega się, skacze, ciska się kilka godzin, więc wypada dbać o wygodę i posiadać inne komplety ubrań, żeby na następnym ślubie się przebrać i nie płakać że jeden garnitur poszedł do pralni bo kamerzysta przy obiedzie chlapnął Cie sosem jedząc obiad, a drugi przepociłeś w ogromnym upale i też poszedł do pralni, i na 3 ślub który jest lada dzień zostajesz bez niczego bo jesteś mega dresscode, stylista nad stylistami ... - więc łatwiej jest posiadać jakieś koszule i spodnie, niż 2-3 komplety garniaków na wymiar. Ja bardzo ciekaw jestem selfie @Woldemorth . Bo jak widać są gusta i guściki. Tak jak @Aeon88 napisał, tylko niepotrzebnie są takie spiny w temacie
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 29-05-2017 o 13:32

Domyślnie

Sądzę, że z tym strojeniem się, to nieco przesadzacie. Tyle stron na temat wyglądu kogoś, kto na takiej uroczystości pracuje za niewolnika i dla większości jest nikim.?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wunat Zobacz posta
    To jak nosisz 2 body?
    Nie wiem, jak @R nosi dwa body, wiem, jak Benno Wundshammer nosił sześć
    Co prawda analogowe, ale jednak. Z najdłuższymi ogniskowymi na dłuższych paskach na dole, na górze na najkrótszych paskach. Chciałbym to zobaczyć. Moje maksimum to były trzy, dwa lustra i jedno bezlustro. W tym jeden z 70-200. Ale to jeden raz. Dało radę to ogarniać.

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Sądzę, że z tym strojeniem się, to nieco przesadzacie. Tyle stron na temat wyglądu kogoś, kto na takiej uroczystości pracuje za niewolnika i dla większości jest nikim.?
    Po części prawda. Po drugiej części, za bardzo odstawać nie może. Gdyby ubrał się jak "lump" goście zamiast czuć się jak na ślubie... Czuli by się jak w restauracji nagabywani przez lumpa. Fotograf może załapać się na film, a kamerzysta na zdjęcia. Lepiej żeby rażąco nie odstawali wyglądem, bo chcąc nie chcąc zagrają pierwsze skrzypce, tylko w negatywny sposób. Nie tylko na zdjęciu czy filmie. Np sportowy czy firmowy ubiór to brak szacunku dla gości i klientów (PM). Tak niektórzy mogliby taki strój odebrać, jako chęć deprecjonowania ważnej dla nich uroczystości.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Człowiek nie ma czasu w takich momentach na nic, a co dopiero ciskać się w garniturach - w takim ubraniu biega się, skacze, ciska się kilka godzin, więc wypada dbać o wygodę i posiadać inne komplety ubrań, żeby na następnym ślubie się przebrać i nie płakać że jeden garnitur poszedł do pralni bo kamerzysta przy obiedzie chlapnął Cie sosem jedząc obiad, a drugi przepociłeś w ogromnym upale i też poszedł do pralni, i na 3 ślub który jest lada dzień zostajesz bez niczego bo jesteś mega dresscode, stylista nad stylistami ... - więc łatwiej jest posiadać jakieś koszule i spodnie, niż 2-3 komplety garniaków na wymiar.
    Przepocone garnitury się nie pierze, tylko wietrzy na dworze na wieszaku. Pranie w pralce nie wchodzi w rachubę a częste pranie chemiczne niszczy materiał. Powinno się prać chemicznie garnitur max. 2 razy w roku, najlepiej raz na koniec sezonu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Dokładnie. Ale trzeba pamiętać, że ta branża to głównie polecenia. Jeśli na jednym ślubie dasz się zapamiętać to z niego będziesz mieć kolejne. Często młodzi wracają do Ciebie po latach na różne inne sesję. Ja miałem w jednej rodzinie, w okresie 3 lat - 4 śluby, za rok mam z tej samej rodziny 1 ślub znajomych tej rodziny, którzy na tych ślubach byli...
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 30-05-2017 o 13:09

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni