Zawszę jak spotykam telewizję na ślubach w koszulkach ze swoim logiem, to są właścicielami. I to nie jest sporadycznie, tylko co 2-3 wesele. Bardzo rzadko we Wrocławiu trafia się kamerzysta pracujący na kogoś rachunek. Ale niektórzy z nich chodzą tak ubrani (jeansy, koszulka z logo) czasami cała ekipa tak wygląda, gość od drona, kamerzysta właściciel, asystentn, ale mają zajęte wszystkie terminy spokojnie na dwa lata do przodu, bo oddają dobre materiały i są fajnymi ludźmi, którzy potrafią robić to co robią. Więc nie jest tak do końca że w tej dziedzinie szata zdobi człowieka. Ja tego ubrania nie popieram, ale zaczęła się forumowa przepychanka, porównywanie z jakimiś z d.py przykładami i czepianie się szczegółów. Dlatego też warto sobie uświadomić, że niektórzy nie zbierają zleceń, tylko dlatego że się ubierają pod krawatem na wesele. Ubiór jest ważny, ok ale trochę niektórych forumowych "stylistów" poniosło w tym wątku, szczególnie z wyobrażeniem i z obowiązkowym wyglądem jak w Pendolino, lub porównaniem do ochroniarza, gdzie każdy wie jak wyglądają spodnie na kant i koszula u ochroniarza, w porównaniu do dobrej koszuli slim kupionej w dobrym sklepie z krótkim rękawem i spodniami eleganckimi slim, które nie są na kant. Kto będzie nosił strój ala Pendolino, w długiej koszuli, marynarce pod krawatem pracując w lato przy temp 35 stopni. Wejdźcie z takim zestawem do bloku z płyty i mieszkania 40m2 gdzie jest 20osob. Pot się leje do wizjera i ta cudowna koszula z długim rękawem, wciągnięta w spodnie po 5 minutach wygląda jak mokra szmata. Doświadczycie, zobaczycie i przestaniecie czepiać się szczegółów że ktoś śmigał w dobrej jakościowo polowce , albo koszuli z krótkim rękawem. Ja też na początku biegałem na sztywno ubrany, pod śledzikiem z długimi rękawami. Ale dopiero po czasie zrozumiałem że to nie jest wygodne, biegając od rana do nocy. Teraz doceniam ilość sklepów i możliwość ubrania się odpowiednio do danej sytuacji. Czepiając się szczegółów, zapomnieliście o obuwiu, dodatkach takich jak pasek, zegarek, fryzura, zarost. Nawet postura jest ważna... nie obrażając nikogo fizycznie, czasami ktoś w koszulce i jeansach bedzie lepiej się prezentował niz zaniedbany przez zła dietę, zgarbiony Franek który wskoczył w najbardziej eleganckie ubranie. I nie obrażając Franków, to tylko przykład.Tu przychodzi z pomocą aktywnośc fizyczna z której warto skorzystać min 2-3 w tygodniu.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami