Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Zimowy weekend w Pradze

Od długiego czasu staram się komentować zdjęcia użytkowników, bo to też nauka dla mnie. Nadeszła pora na pokazanie czegoś swojego. Na pierwszy ogień kilka fotek z weekendu w czeskiej Pradze. Luty 2017. Wszystko robione D90 i S17-50 2.8.
    Jak mnie nie zniechęcicie to może coś jeszcze wrzucę Zapraszam!

1

2

3

4
    5

6

7

8

9

10

11

12

D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
    Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8

Domyślnie

2, 4, 7, 10. Te trafiają w moje gusta ☺.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
    Nikon D3100 D5600 + N18-55 + N55-300 + S10-20

Domyślnie

2-ka.., bardzo dobra fota.., kadruj tnąc tuż nad leżącymi kłodami i będzie OK. 5-ka.., plus za ciekawą perspektywę. 6-ka.., OK. 8-ka..,dobrze, że szukasz jednak w tym przypadku jestem na nie. 9-ka.., było by jeszcze lepiej z mniejszą ilością budynku w tle, kadrował bym tuż nad dolnymi oknami. 10-ka.., OK, fajna monochromatyczna kolorystyka. 11-ka.., OK, szkoda,że nie ma trochę więcej dołu, tu zbieżystość linii ładnie podkreśla wysokość obiektu. 12-ka.., OK, trochę bym wypionował ściany w PS.

Domyślnie

Za ostre światło na wielu. Odnoszę też wrażenie, że zabrakło obróbki.

Domyślnie

Dzięki za opinie, każda jest dla mnie bardzo cenna. Co do kolorystyki to są to zdjęcia wyjazdowo-wakacyjne więc z kolorkami działam ostrożnie (może za ostrożnie ostatnio). 10 monochromatyczna wyszła "sama", zdjęcie było robione rano, a w całej Pradze był niesamowity smog przez cały wyjazd. Co do samego światła to rzeczywiście było bardzo ostre, rano było tylko trochę mglisto i w zasadzie do popołudnia było ostre światło. Zdjęcia były robione w trakcie zwiedzania i nie bardzo miałem możliwość robić fotki tylko w złotych godzinach. Dodatkowo Praga jest "ciasna" często miałem problem żeby coś ładnie złapać, bo zawadzała z tyłu ściana/budynek. W Budapeszcie jest jakoś bardziej przestrzennie. Jeszcze raz dzięki. I proszę o więcej

Domyślnie

Swiatlo na wszystkich straszne, 1,3,4,11,12 krzywe, 2- frame- bardzo ladnie, ale dlaczego krzaczory zaslaniaja wiekszosc obrazka? 5- to chyba Radom, albo Kielce, 8- nie trzeba sie silic na oryginalnosc za wszelka cene.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Kolejny kubeł zimnej wody. Co do światła, niewiele mogłem zrobić, ale czy jest aż tak złe? Co do kadrowania, racja. Co do krzywości, hmmm, możliwe że są niedociągnięcia, ale każde zdjęcie było prostowane. Jedynie zbieżność linii z powodu perspektywy może razić ale rzadko to prostuję, bo wolę naturalność na takich zdjęciach, bo nie są fotki do katalogu. Ale Kielce, Radom? Chyba nie do końca rozumiem komentarz.