Wiec po co kolega kupował D3 i D3s?... Bo jednak mają to coś czego nie ma D700.
Szukaj
Wiec po co kolega kupował D3 i D3s?... Bo jednak mają to coś czego nie ma D700.
Nie są backupem i może pracuje na dwa body? D3s ma lepsze wysokie ISO.
Oba mają lepszy AF. Tylko po co jeśli byłoby to body zapasowe? To bardzo zmienia percepcje.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dla fps'ów, bufora... Po dokupieniu D3s śmiało mógłbym jako drugie body mieć D700- bo jako dodatkowy korpus nie wymagam od niego prędkości, bo nie musi mieć lepszego ISO gdyż często drugi korpus ma przypiętą lampę... Ale jeśli mam zamienić pewne i sprawdzone D3 na D700 niewiadomego pochodzenia, to zysk z takiej wymiany mija się dla mnie z celem.
mam taki fetysz ze lubie ciezkie aparaty
serio, nie pasuje mi cos co jest lekkie i sprawia wrazenie zabawki
dlatego jeszcze nie przesiadlem sie na bezlusterkowca![]()
D810 + Nikkor 24-70 / 2.8 + Nikkor 50 / 1.4 + Nikkor 105 / 2.8 + SB800&600
Jak tak właśnie mam, D3S + D700. D700 miał być jako zapas, ale ze stałkami wygodniej jest pracować na 2 body równocześnie i w dobrych warunkach (nie za ciemno) jeśli chodzi o jakość obrazka praktycznie do ISO 3200 nie widać różnicy (mam na myśli gotowy produkt, czyli zdjęcia jakie idą do klientów: jpg oraz odbitki 15x23 cm, nikogo nie interesują cropy 100%). Przewagę D3S widać gdy już jest kiepskie światło i trzeba podbić ISO, wtedy wole pracować na jednym body i to jest właśnie D3S.
Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C
Nie znajdziesz sampli z d3x na takim iso bo po prostu ta puszka ma max 1600 i to z niezłym szumem. Te body przeznaczone są do różnych celów. D3s to repo, d3x studio i plener. Od Ciebie tylko zależy jaką przewagę masz zdjęć, czy więcej repo czy krajobraz, studio, plener. Osobiście kupiłbym obydwajedno do studia drugie do repo.
www: dariuszbres.pl ● blog: dariuszbres.pl/blog ● gear: dariuszbres.pl/gear
ig: instagram.dariuszbres.pl ● fb: facebook.dariuszbres.pl ● flickr: flickr.dariuszbres.pl ● recenzje: dariuszbres.pl/recenzje ● pojedynek: dariuszbres.pl/pojedynek ● grupa nikon: grupa nikon
Skontaktuj się z nami