Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Jaka lampa do d80?

Potrzebuje lampy do d80 zastanawiałem sie między sb600 a sb800 ale mają dość słabą liczbe przewodnią i nie są tanie. Kumpel zasugerował sigme ale w sigmach skrzypią plastiki ponoć potrafią sie nie dogadywać z d80. Jeszcze jedną z sugestii był sunpack ponoć mocne w konstrukcji i w błyskaniu.
    A lampy potrzebuje do fotografowania sportu (bmx, snowboard) jakiś reportarz pokazy mody na wybiegach czyli takiej dość uniwersalnej lampy.

Domyślnie

obie sie do tego swietnie nadaja.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Jeżeli SB800 jest za słaba, to tylko młotek Cię ratuje. Taki metz z serii CT60, może by starczył, ale o TTL możesz wtedy zapomnieć.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Kasa = problem. Ale moge pożyczyć od brata z tym że łatwiej spłacić 300zł a nie 700zł ale jeżeli naprawde warto dołorzyć te 400zł to dołorze ale czy napewno taka lampa będzie potrzebna? Czy nie ma tańszego rozwiązania (tańszego ale dobrego nie chce lampy która nie bedzie ładnie strzelać gdzie będą skrzypiały plastiki itp)

Domyślnie

A może ktoś powiedzieć coś o lampach sunpacka????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Żadna sigma ani sunpak jej nie podskoczy.
    Zgadzam się z tym ziomem w 100%
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

sinequanon
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaziu666 Zobacz posta
    Kasa = problem. Ale moge pożyczyć od brata z tym że łatwiej spłacić 300zł a nie 700zł ale jeżeli naprawde warto dołorzyć te 400zł to dołorze ale czy napewno taka lampa będzie potrzebna? Czy nie ma tańszego rozwiązania (tańszego ale dobrego nie chce lampy która nie bedzie ładnie strzelać gdzie będą skrzypiały plastiki itp)
    czy chcesz moze powiedziec ze gdzies mozna dostac sb 600 za 300 PLN a sb 800 za 700 PLN ?
    jak tak to ja prosze o namiary i jak bede w Polsce to biore bez wahania

pozdrawiam i licze na podpowiedz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Ja niedawno dokonałem takiego wyboru i z tych dwóch kupiłem sb-800. Aparat się zmieni a lampa zostanie poza tym moc jest sporo większa niż w sb-600 co jest odczuwalne.
    Poza tym opuszczanie palnika w dół piękna sprawa.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [FONT=verdana]markB[/FONT]
    Żadna sigma ani sunpak jej nie podskoczy.
    Zdziwiłbyś się :/ . Próbowałeś Sigmy Super ?? JA próbowałem i wiem że w niczym nie ustępuje SB800. Może jedynie jakością wykonania co wynagradza konkurencyjną ceną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się :/ . Próbowałeś Sigmy Super ?? JA próbowałem i wiem że w niczym nie ustępuje SB800. Może jedynie jakością wykonania co wynagradza konkurencyjną ceną.
    Tyle, że nie każdy egzemplarz sigmy (chodzi o serię) będzie dobrze pracował wraz z D80...Była o tym mowa kiedyś w styczniu a wątki pamiętam, bo sama rozważałam zakup sigmy...
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów