Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Error w D50

fotomaniak1984
    Gość

Domyślnie

hmm, sory w baterypacku miałem oryginalny aku wsadzony

Domyślnie

Mi taka przypadłość zdarza sie czasem co drugie zdjęcie
    Jeżeli sugerujecie akumulator, to sprawdzę na zapasowym i powiem czy jest róznica..
    Do serwisu oddawać akku czy całe body?
    D50|D300|N50 1,4|S12-24 4,5-5|S70-200 2,8MKII|N18-70 3,5-4,5|SB 800|Hoya POL CIR|Hoya IR R72|Manfrotto 190XPROB+486RC2

Domyślnie

Niestety zmiana akku nie dała poprawy.. niebawem odwiedziny w serwisie mnie czekają :/
    Migawka działa dobrze tylko lustro nie opada do końca, bo zdjecia wychodzą dobrze...
    D50|D300|N50 1,4|S12-24 4,5-5|S70-200 2,8MKII|N18-70 3,5-4,5|SB 800|Hoya POL CIR|Hoya IR R72|Manfrotto 190XPROB+486RC2

Domyślnie

ja swoim D50 zrobilem juz 5000 fotek i jeszcze ani razu nie zawiesilo mi sie lustro ani nic podobnego a uzywam orginalnej baterii nikona i nieorginalnej kupionej na allegro za 36 pln
    Nikon D50 + Nikkor 18-55 + Nikkor 70-300 + Raynox 250
    Moje fotki http://slowik84.digart.pl/

Domyślnie

mozesz oddac body z aku - z tym ze oczywiscie spisz wszystko co oddajesz do serwisu bo moze cos nie wrocic.
    jak zobacza ze masz wadliwy aku to Ci wymienia

Domyślnie

Czy jest tu wśród Was ktoś, komu udało się już to naprawić? Miyślałam, że mnie taka historia jakoś ominie... ale dzisiaj podczas fotografowania mój D50 się zaciął, lustro jest jakby na górze, nie wróciło na miejsce, a na wyświetlaczu pojawił się napis "Err"... Próbowałam włączyć/wyłączyć; z inną baterią, z innym obiektywem i ani drgnęło... Nawet zresetowałam i nic... Mój aparat ma 2 lata, nie jest już więc na gwarancji, ale zawsze działał bez zarzutu. Czy jest to poważna usterka? Potrafi ktoś odpowiedzieć ile może kosztować naprawa? Z gory dziękuję jeśli ktoś odpowie...

Domyślnie

cóż ja miałem kilka problemów i nie pamiętam który jest który ale jeden z nich powstaje na skutek wymiany osprzętu (karty obiektywu itd.) bez wyłączenia aparatu do pozycji off.I to właśnie chyba ten. A drugi to przy zakładaniu obiektywu przekręcałem pierścień przesłony. Trzeci o którym czytałem jest wada fabryczna płyty głównej i serwis naprawia to za darmo nawet po gwarancji.

Domyślnie

Nie zdarzyło mi się to podczas wymiany osprzętu przy włączonym aparacie, tylko podczas robienia zdjęcia. CZy oprócz wcześniej zadanych przeze mnie pytań potrafi ktoś odpowiedzieć gdzie znajdują się serwisy Nikona w województwie lubuskim lub do niego ościennych?

Domyślnie

Ja tak mialem w moim body ktore dostalem jako pierwsze, komus chyba spadl aparat i mialem uszkodzona migawke i obiektyw (nie dzialal autofocus w obiektywie). Po prostu po naciesnieciu spustu, nie podnosila sie migawka, aparat wyswietlal err... i nie robil zdjecia. Czasem sie zacial raz, czasem potrafil przez 200 fotek sie nie zacinac itak w kolko. To bylo w kanadzie za wymiane w serwisie chcieli 400$$ (!!! ), ale potem wymienili mi to body na inne, od tego czasu przez 1500 zdjec nie zacial sie ani razu.

Domyślnie

A nie jest to czasem wada karty??? U mnie zdarzyło się to ostatnio podczas focenia wesela co kosztowalo mnie chwile strachu,a potem tydzien później na pikniku lotniczym lustro zacieło się dwa albo trzy razy pod rząd. Po wymianie karty na inną czyli jedynie słuszną problem odpuścił.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów