Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Error w D50

fotomaniak1984
    Gość

Domyślnie Error w D50

Witam was, jakiś rok temu zakupiłem sobie D50 i miałem trzy moze cztery razy taki mały problem, mianowicie czasem jak chciałem zrobić zdjęcie po naciśnięciu spustu migawki lustro sie podnosi i już nie opada i wyświetla mi w tym momencie "err" , nie pamiętam dokładnie co wtedy robiłem zeby lustro wróciło ale chyba ponownie wcisłem spust albo uruchomiłem ponownie aparat i lustro wróciło do prawidłowej pozycji . Czy to jakaś wada tedo egzemplaza ? czy poprostu cos źle niechcąco nacisłem w momencie robienia zdjęcia ?

Exclamation odpowiedź brzmi..

ja tak mam w swoim D50...
    nie mam pojęcia czym to jest spowodowane... podobno jest to związane z wadą baterii.. nikon je wymienia.. można sprawdzić numery wadliwych baterii na stronie nikona.. sam jeszcze nie sprawdziłem.. ale nie martw sie... jest to przypadłość tego aparatu... prędzej czy później wybierz sie do serwisu.. ja też zresztą się wybieram...

pozdrawiam
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Domyślnie

Witam
    Też mi sie to zdażyło. Po nacisnieciu migawki lusto sie zacieło ale ponowne naciśnięcie powoduje, że usterka mija. Jak narazie na 4000 zdjęć miałem takie 3 akcje...oby jak najmniej

Domyślnie

hmm...
    ja mam d50 od roku i nic takiego sie nie dzieje... mało tego pierwsze słysze aby cos takiego komu kolwiek sie dzilao w d50. Sprawdz baterie w d50 faktycznie poszla "lewa" partia, kto wie moze to dla tego... Pozdrawiam
    ..:: D90 ::..
    '...canon robi bardzo dobre aparaty, a NIKON zdjęcia...'
    www.kurkowiak.com

Domyślnie

No cóż ja tak miałem kilka razy w d70s więc chyba nie tylko w d50 się to zdarza.
    D70s/N35/N24-120VR/S100-300/SB800

fotomaniak1984
    Gość

Domyślnie

a udałeś sie z tym do serwisu czy raczej nie ma czym sie martwić i używać normalnie skoro sie to tak zadko dzieje ?

Domyślnie

Ja w d70s na jakieś 8k miałem tak tylko 2 razy, pierwszy raz miałem prawie rozładowana baterię, z drugim razem lustro zacięło sie bez powodu. Po restarcie aparatu wszystko działa. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, może mechanizm lustra się zacina? Generalnie takie zawieszki to nie problem, chyba że przytrafiają się co 100 zdjęć
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Domyślnie

Aku macie oryginalne czy szit z ryżu?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

fotomaniak1984
    Gość

Domyślnie

mi sie tak dzieje na oryginalnym aku , nie pamiętam czy na baterypack też sie tak stało ale na 99% tylo na oryginalnym , 2 razy chyba świezo po zakupie , potem kupiłem baterypack i na nim sie chyba to nie działo , ostatnio zdjałem baterypack i na oryginalnym aku mi sie raz przywiesiła, moze ta oryginalna bateria nie jest zbyt dobra .

Domyślnie

w moim d50 (17 000) nie zadarzylo sie to ani razu :3 wiec moze od egzemplarza zalezy :3
    jedynie bylem przerazony jak mi sie matryca pobrudzila.
    po dmuchaniu huhaniu, chyba sie sama postanowila wyczyscic bo jest jak ta lala .

aku mam jeden oryginalny i jeden nie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów