Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Staithes

Domyślnie Staithes

Czesc!

Wybrałem sie ostatnio na foty do miejscowości Staithes, jest to malownicza mala wioska rybacka w Anglii. Jak to zwykle bywa przy fotografowaniu widoczków nigdy nie wiadomo czego sie spodziewac po pogodzie Chcialem przyjechac na miejsce przed wschodem aby złapać swiatełko z latarń i z zabudowań i w sumie udalo mi sie jak zwykle liczylem na jakies różowe chmurki na niebie ale to na co trafiłem w sumie nie moge narzekac no i w sumie od niepamietnych czasów moge rzec ze wypad sie udal bo udalo mi sie przywiesc w duzym procencie zadowalajace mnie zdjecia

1. Klasyczny widok na wioske

2. Szersze ujęcie, w ktorym mam mieszane uczucia co do pierwszego planu

3. Ujęcie z rzeczką

4. Panorama, z 5 kadrow pionowych, przy kazdym przysłaniałem ręką szklo aby flary nie łapalo i aby kontrast sie nie stracil..... ostatecznie wkradła sie mala flara koło słoneczka ale chyba da sie z nią żyć

Jak to zwykle u mnie bywa kadry do siebie podobne jak juz wspomnialem zalezalo mi na złapaniu miejskich swiatel.... potem chcialem wyczekac momentu pierwszego swiatla na klifie po lewej stronie i gdy juz swiatło sie pokazalo to bylo juz zbyt jasno i pozostalo mi tylko upamietnic miejscowke panoramą.... kilka niedociagniec jest ale generalnie jestem zadowolony ze zdjec

1, 2 z S10-20/4-5.6 a 3, 4 z s 17-50/2.8

zachecam to komentarzy jestem otwarty na kazda uwage i krytyke

Pozdrawiam!
    D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Domyślnie

Bardzo malownicze miejsce. Ze zdjęć najbardziej podoba mi się jedynka, choć moim zdaniem białe auto przy lewej krawędzi nieco odwraca uwagę. Podoba mi się też panoramka. Ogólnie fajne światełko i kolory.
    Fuji

Domyślnie

A mi najbardziej podoba się panorama. A ta flara nawet dodaje uroku. A przy okazji widzę jak spisuje się sigma na którą czekam

Domyślnie

Panorama najlepsza. Szkoda,że nie ma szerzej w lewo, bo fajna oprawa by wyszła.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Wszystkie do kupy fajne

Domyślnie

Świetne wszystkie. Podoba mi się post produkcja ale 1 wyróżnia się z całości.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Piękne zdjęcia.

Domyślnie

Wielki plus za podejście do fotografowania. Wiesz o jakiej porze dnia masz być w miejscu które chcesz pokazać. Nie biegasz ze statywem w lewo, prawo,.. robisz kilka ujęć różną optyką, jest więc szansa na optymalny kadr,.. no i sam dostrzegasz pewne niedoskonałości np. pierwszy plan na 2-ce,.. rzeczywiście jest z trochę innej bajki. Moim zdaniem najlepsza jest 1-ka,.. Fajnie zrównoważone światło,..ciepła kolorystyka,..brak pierwszoplanowych przeszkadzajek,.. myślę, że najbliższa celowi w jakim tam byłeś.

Domyślnie

Jak dla mnie to nr.1.
    Wybraleś najlepszą porę na fotografowanie miasta/wioski z włączonymi światłami.
    Gratki
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Uprawnienia umieszczania postów